Park Open: Gemma Ray, Belle of Louisville, Sinner & The Songfighter

Deze zeer productieve en veelzijdige muzikante flirt met de genres pop-noir, blues, gothic folk, sixties pop en cinematografische rock ’n roll. De Britse Gemma Ray woont tegenwoordig in Berlijn, waar ze op dit moment de laatste hand legt aan haar zevende album ‘The Exodus Suite’ dat op 20 mei uitkomt. Ze omschrijft de opvolger van ‘Milk For Your Motors’ als “A 52 minute odyssey of epic torch song psychedelia.”

Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Tegen de voeten van het duo Mitch Rivers en Tess Vanderzwet. En wat je vindt mag je houden. Americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis.

Sinner & the Songfighter begon als akoestisch soloproject van Arnhemmer Remco van Rotterdam. Als frontman in diverse garage-/rawkbands groeide het verlangen om terug te keren naar de rust en kwetsbaarheid van de akoestische muziek. Al snel vond hij in Dagmar Dia Kroes de vrouwelijke vertolking voor de samenzang die hij in zijn hoofd bleef horen. Na enkele optredens als duo bleek een reünie met Jelmer Bronsdijk (Chapter30) onvermijdelijk. De gitarist van metalband Deem Index vond al snel zijn plek en maakte hiermee de formatie compleet. Als trio weten ze perfect het oprechte en kwetsbare van het akoestische genre neer te zetten. Echter wel met een attitude waarbij de luisteraar zich niet gedwongen hoeft te voelen zich te gedragen als in een kleinkunst theater.