BYT Sessions

Details

 
BYT is BACK. Dit keer host BYT een kersverse jamsessie in 8-bit! 

Voor wie: (Electronische) Muzikanten, Woordkunstenaars, Theatervolk, Creatievelingen, Volk!

Vorm: freejam!

Oftewel wij gaan hard op improvisatie! Bestaande nummers mogen dienen ter inspiratie, maar covers zijn VERBODEN. Bij uitstek een plek om ideeën die je hebt verzonnen (hoe klein ook) in de groep te gooien en te kijken wat eruit ontstaat. 

Artiesten die open staan voor het experiment nodigen we van harte uit om hun bijdrage te leveren aan de avond. Alle soorten instrumentalisten zijn van harte welkom, uit welke muzikale hoek je ook komt! Hetzelfde geldt voor woordkunstenaars die teksten hebben geschreven en ze eens willen (laten) voordragen of ter plekke willen verzinnen op de muziek die er ontstaat! Woordkunstenaar bedoelen we in de breedste zin. Mocht je theater doen en verhalend kunnen freestylen of bijvoorbeeld ook zingen, voel je meer dan welkom om een BYT te nemen!

De avond wordt deze spannende eerste keer opgestart door de band MOT en de host van BYT Kate Donkor. 
Eenmaal eerder hebben deze twee partijen het podium mogen delen op de freejam van MZD (met o.a. Pete the Temp & L*Roneous) in de Kroeg. Vandaag gaan ze weer het improvisatie experiment aan op de eerste BYT sessie ever! 
Na de aftrap is de jam geopend voor eenieder die wil. 

Doel is: vanuit samenwerking en improvisatie ter plekke mooie dingen creëren. We willen namelijk dat moment bereiken dat zowel de artiesten als het publiek even loskomen van tijd en ruimte. Dat moment waarop je elkaar aan kijkt, de euforie door je aderen stroomt, je elkaar omhelst en zegt: Dat was geniaal! Dankjewel daarvoor!

Kaders:
• Improvisatie 
• Neem je instrument mee
• Elektronica? Beperk jezelf tot 1 hooguit 2 instrumenten.

Voor vragen of ideeen: contact Kate Donkor via facebook.

Improvisatie: de kunst om zonder aanloop over de afgrond te springen. 
-Thomolla-