literaire festival Nieuwe Types

Vier dagen festival in Arnhem over de toekomst van de literatuur

Nieuwe Types presenteert nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Onder meer Micha Wertheim, Tom Lanoye en Jaap Robben zijn te gast.

 Van woensdag t/m zaterdag vindt de eerste editie van de internationale workshop en conferentie Post-truth fiction plaats: een onderzoek naar alternatieve manieren van het construeren van een narratief en nieuwe mogelijke vormen van auteurschap. Een internationale werkgroep gaat op onderzoek uit en presenteert op zaterdagmiddag 24 juni tijdens de conferentie de resultaten. Daarnaast zijn er openbare lezingen van onder meer Nishant Shah, Dan Hassler-Forest en Coco Schrijber.

 Op donderdag en vrijdag presenteren de jonge schrijvers uit de talentvolle, derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich. Tijdens Het begin van iets merkwaardigs brengen de acht gedreven schrijvers hun afstudeerwerk ten tonele.

 Op zaterdag 24 juni is er een grootse festivalavond met performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen. Met onder meer een lezing over de Staat van het Verhaal door Micha Wertheim, een optreden van Tom Lanoyes ‘impro-jazz-lit-posse’ Bloednoot en levensadvies van ouderen tijdens Q&A with the Grey. Ook op het programma: een rockdocumentaire live on stage genaamd Fata Nirvana, een programma over de werelden van poëzie, spoken word en slam met onder meer Ellen Deckwitz en een workshop literair vertalen.

 Nieuwe Types is een initiatief van Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met onder meer ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Bibliotheek Arnhem, boekhandel Hijman Ongerijmd, boekhandel Het Colofon en WALTER.

NIEUWE TYPES. FESTIVAL VOOR NIEUWE LITERATUUR
Datum: woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni 2017
Locaties: Theater aan de Rijn, ArtEZ en de Bibliotheek, Arnhem

Prijzen: variërend van gratis tot €10

Meer informatie: nieuwetypes.nl