Nieuwe Types literair festival

Nieuwe Types presenteert nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.

Van woensdag t/m vrijdag vindt de internationale Future of Authorship plaats: een reeks lezingen en werksessies waarin we het literaire makerschap openbreken en op zoek gaan naar nieuwe vormen van schrijven, publiceren en ideeën delen. 

Op donderdag- en vrijdagavond presenteren de jonge schrijvers uit de talentvolle, derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich in Theater a/d Rijn. Tijdens een avondvullend programma brengen de acht gedreven schrijvers hun afstudeerwerk ten tonele.

Op zaterdag 24 juni is er een grootse festivalavond in en rondom Theater a/d Rijn. Verwacht performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen – uiteenlopend van de leeftijden 9 tot 90 jaar. Centraal op de zaterdagavond staat de lezing over de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver de Staat van het Verhaal uit te spreken, een bergrede over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt: zowel de winnaar van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar als de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt.

Binnenkort maakt organisator Wintertuin de eerste namen van het programma bekend. De kaartverkoop start op 1 mei via nieuwetypes.nl.

Nieuwe Types is een initiatief van Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met onder meer ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Bibliotheek Arnhem, boekhandel Hijman Ongerijmd, boekhandel Het Colofon en WALTER.

NIEUWE TYPES. FESTIVAL VOOR NIEUWE LITERATUUR
Datum:
woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni 2017
Locaties: Theater a/d Rijn, Boekhandel het Colofon, Boekhandel Hijman Ongerijmd, WALTER en de Bibliotheek.
Meer info: nieuwetypes.nl