Potential Criminal – ‘Observe’ EP release | Luxor Live

Potential Criminal, de Arnhemse hiphop band die gisteren al de videoclip heeft uitgebracht van de single ‘Observe’, heeft vandaag haar EP ‘Observe’ uitgebracht. Vanavond zal deze gepresenteerd worden in Luxor Live waar Mensen Zeggen Dingen de avond zal openen.

 Potential Criminal Luxor Live release

Potential Criminal is op 7 oktober de uitdaging aan gegaan om als onderdeel van Luxor Live Labs op Innovate Festival een transformatie te ondergaan. Samen met een grote groep creatieve partners heeft Luxor Live Labs Potential Criminal een flinke kwaliteitsinjectie toegediend waarmee ze klaar zijn voor de release-party van Observe en wat er allemaal nog meer komen gaat. Tijdens deze release-party zal Potential Criminal niet alleen de EP live performen. Ook zullen de resultaten van Innovate: Luxor Live Labs te bewonderen zijn.

Resultaten die hieruit voorkwamen zijn bijvoorbeeld: Een broek die de EP van Potential Criminal afspeelt, gemaakt door Go-Britain en Kunstlab. Verschillende kunstwerken geïnspireerd op de EP van Potential Criminal. Een old-skool videoclip door Bram Linderman. Een nieuwe huisstijl door Studio Hands en nog meer gave creaties.

Funky gitaar riffs, soepele bass partijen en stevige teksten die zich weten te mixen met de strakke drumpartijen en super jazzy keys creëren de unieke identiteit van Potential Criminal.

De EP Observe is een mooie schets die weergeeft wie Potential Criminal nou eigenlijk is. Vooroordelen spelen een grote rol in de bandnaam. Hoewel de naam Potential Criminal negatief over kan komen, zal je na het luisteren en zien van de groep een andere indruk overhouden.

De eerste single van de EP is ‘Observe’, een nummer dat samen met de funky-disco track ‘Unite’ en ‘That Shit Be Like’een dansbare en positieve kant laat zien van Potential Criminal.

Dit is bij de track ‘Manipulated’ wel anders, op deze rauwe track zet de groep je flink aan het denken, door hedendaagse problematiek te beschrijven op hun manier. De band is namelijk niet vies van standpunten maken, toch geven zij de luisteraar vrijheid van eigen interpretatie, mede door de dubbelzinnigheid van de teksten. Observe heeft vier Engelstalige tracks en één Nederlandstalige track, namelijk: ‘Trein’, waarin een vonfronterende ervaring tijdens een treinreis als 17-jarige jongen komisch wordt omschreven.

Observeer, luister en ‘swang-a-lang’! Laat je verassen door Potential Criminal, want niets is wat het lijkt.

Kaartjes zijn te koop op https://goo.gl/LpMymw

EP is onder andere te beluisteren op

Spotify: https://goo.gl/d8Qn6h
Itunes: https://goo.gl/1xymCH
Deezer: https://goo.gl/oQiKcS
Videoclip Observe: https://goo.gl/qVCf8c

 

>> Facebook event