The Cubical (UK) + Einfach Kurt | Brigant Arnhem

Brigant
Deur: 21:00
Start: 21:30
Schade: 5 euro
Op vertoon van je studentenkaart: 3 euro!

Heeele fijne combo voor liefhebbers van rauwe, duistere en rootsy smeerballades: Scousers The Cubical en Geldermen Einfach Kurt onstage!

THE CUBICAL (UK)
In Groot Liverpool en ver daarbuiten is The Cubical wereldberoemd. In Arnhem ook. Ze speelden al een handvol keren in onze stad, en op podia van bijvoorbeeld de Zwarte Cross, Life I Live, Mañana Mañana en Luxor Live. Maar nu voor het eerst in Brigant! Wie ze heeft gezien, weet dat hun gigs altijd een zweterig stoempfeestje worden vol rauwe garagebluesknallers en sixties twang. 

De band wordt geroemd door de doorgaans genadeloze en kritische Britse (en Arnhemse) muziekpers. “In een rechtvaardige wereld kwamen alle platen van The Cubical op nummer 1 in de hitlijsten,” was getekend MOJO (het magazine, niet de organisatie). Ook muzikale collega’s zien de kwaliteit van Cubical: “Fuckin’ mega!”, aldus Noel Gallagher. Laatste wapenfeit van de band kwam afgelopen jaar uit via Kroese Records en heet ‘Blood Moon’.

EINFACH KURT
Einfach Kurt kennen we in Arnhem ook maar al te goed. Het is al even geleden dat de band in Arnhem speelde dus we zijn blij dat ze langskomen met hun duistere pop noir die meestal gaat over de zelfkant van het leven. In de afgelopen jaren werd een stevige live-reputatie opgebouwd, waarbij de band het publiek meestal dicht naar het podium weet te trekken.
Na het zeer goed ontvangen Moths (2015) kwam Einfach Kurt begin september 2016 Narcissism Blues. Voor dit album is de samenwerking aangegaan met onder andere Donnerwetter, Navarone en The Naked Sweat Drips. Blues, rock, soul en country vermengen zich met elkaar tot nummers met een dikke donkere rand.