The Royal + Of Virtue (USA) & ASTRAEA at Willemeen

The Royal + Of Virtue (USA) & ASTRAEA at Willemeen

The Royal (Long Branch Records): 
Binnen de Metalcore scence is ‘The Royal’ voor veel mensen geen onbekende naam meer. De band combineert metal, grooves en melodie op een unieke manier die veel mensen aanspreekt. Na hun ontstaan in 2012 bracht de band zelf hun eerste EP, “Origins” (2012) en later ook hun eerste fulll-lenght album “Dreamcatschers” (2014) Uit. Hiermee hebben zij o.a de support verzorgt voor niemand minder dan bands als Architects en Breaskdown of Sanity. De band werd ook opgepikt door festivals als o.a. Jera On Air en Impericon Festival. In 2017 bracht de de band hun album “Seven” uit onder het record label ‘Long Branch Records’. Met vloeiende en goed doordachte teksten en live shows die staan als een huis is The Royal nu niet meer weg te denken uit de scene! 

Of Virtue (USA): 
Voor iedereen die verlangt naar een manier om hun meest diep verborgen angsten, geheimen en verlangens te uiten reikt ‘Of Virtue’ uit met de hoop om hier een stem aan te geven in muzikale vorm. Met een combinatie van stijgende melodieen en zwaar beladen vocale streeft de band ernaar om hun luisteraars een antwoord te laten zoeken voor de fundamentale vraag: “ Wat defineert jou?”. 
De band afkomstig uit Michigan vormde in 2009 met als concept om positiviteit te brengen aan hun luisteraars. Een sterk begin met hun EP “To Breath Again” (2009) werd bevestigd met een fanbase die toe waren aan iets nieuws. Hun eerste volledige album ‘Heartsound’ (2011) zorgde voor een gedefineerde boodschap om mensen over de hele wereld te inspirenen via hun muziek. Dit zorgde voor veel live optredens van de band als support voor o.a. Architects, Bring Me The Horizon, Of Mice & Men, Everytime I Die, The Ghost inside en nog veel meer. In 2012 bracht de band nog de gelimiteerde EP “Learn/Love” uit die vrijwel meteen uitverkocht. Opvolgend kwam de band met hun album “Salvation” (2015), waarop een hardere stijl te horen was die de bands geluid meer defineert. In 2017 kwam de band nog met een losse single “Ghost Town” die meteen mee werd genomen in de bands vele liveshows. Dat de band geen plannen heeft om het rustiger aan te doen is wel duidelijk en dat komen zij vanavond hier bij ons in de Willemeen bewijzen. 

ASTRAEA: is een Nederlandse metalcore band van vijf man groot. De band werd in 2016 opgericht en beweegt zich vanaf die tijd voort met het doel om de Nederlandse scene op te frissen met moderne metal. ASTRAEA biedt melodische en pakkende refreinen, zware riffs en harde breakdowns. Dit combineren ze met moderne elementen als bass drops en synthesizers om de show compleet te maken. Grote invloeden zijn onder andere Architects, Wage War en Born of Osiris.

Open: 19:00
Aanvang: 19:30
VVK: €6.00
Entree: €8.00