Adviesvangers van Gelderland: training voor jongeren

Geplaatst op 13 december 2017 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld

Ben jij actief, nieuwsgierig en durf jij voor een groep te staan? Vind jij het belangrijk dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd? Wil je jezelf uitdagen, en iets nieuws Ieren? En ben jij tussen de 14 en 17 jaar? Dan is de Adviesvangerspool iets voor jou!

Adviesvangers Arnhem SpectrumElan

Wat zijn Adviesvangers?
Adviesvangers zijn jongeren die een training volgen en daarna zelf voor een groep of klas een brainstorm begeleiden. Jullie worden samen de Adviesvangerspool voor de provincie Gelderland.

Wat leer ik bij de training?
De training duurt een dag en een halve dag (een middag of avond). Je leert hoe je andere jongeren op een creatieve manier kan laten meedenken over een vraag of een probleem van een organisatie (bijv. hoe maken we van onze stad een prettige plek voor jongeren om te wonen, of hoe komen we meer in contact met jonge vluchtelingen). En je oefent met voor de groep staan.

Wat ga ik er daarna mee doen?
Na de training kun je zelfstandig of in tweetallen aan de slag om (minimaal 1x) een brainstormbijeenkomst te begeleiden. Je bent dan verantwoordelijk voor een leuke, gezellige en inhoudelijke bijeenkomst waar de groep ongeveer 30 ideeën gaat bedenken. Dit zijn antwoorden op de vraag die je meekrijgt van de organisatie. Als je het leuk vindt kun je hierna zelf ook de organisatie en werving van jongeren voor een brainstorm doen, maar dat hoeft niet. Lees hier de ervaring van Adviesvanger Mart.

Krijg ik een diploma?
Nadat je de training hebt gevolgd en een bijeenkomst hebt begeleid krijg je een certificaat dat je opgeleid bent tot Adviesvanger. Hierna kun je ook alleen de bijeenkomsten begeleiden of andere uitdagingen aannemen binnen de Adviesvangerspool. Leuk voor op je CV!

Wanneer en waar?
Zaterdag 27 januari, van 11:00 uur tot 18:00 uur, met pizza! 
Een middag in de week erna, van 16:00 uur tot 20:00 uur.
Locatie: ergens in Arnhem (wordt nog bekend gemaakt).

Geïnteresseerd?
Mail naar adviesvangers@spectrumelan.nl
Of stuur een appje naar 06-12434745
Opgeven kan tot uiterlijk 9 januari.

Meer info: website SpectrumElan

Tags : , , ,

Reacties