Grip op je geld

Geplaatst op 17 september 2018 Door In Hulp & Info, Werk, geld & wonen

Is je bankrekening halverwege de maand al leeg? Is het inloggen op internetbankieren altijd weer een verrassing en heb je geen idee waar je geld toch blijft? Het Nibud heeft een website waar jongeren en scholieren terecht kunnen met al hun vragen over geld. Ook bevat de website handige tools waarmee je bijvoorbeeld gratis een begroting kunt maken.

Website Nibud Scholieren

blut

Hulp met je financiën in Arnhem
Rijnstad biedt een handige cursus ‘Geld kun je leren’ aan. In deze praktische cursus leren jongeren niet wat zij moeten doen maar wat zij kunnen doen. Dit maakt de cursus laagdrempelig en ook makkelijker om advies te vragen. Doel van de training is om grip te krijgen op je financiën.

Voor wie?
Alle Arnhemse jongeren van 18 t/m 27 jaar die schulden hebben of moeite hebben met rondkomen of met het beheren van hun financiën en/of administratie. Deze cursus is ook bedoeld voor jongeren die (nog) geen financiële problemen hebben, maar willen voorkomen dat ze die krijgen.

Naast vier groepsbijeenkomsten is er ook individuele begeleiding. Tijdens de trainingen is er aandacht voor het op orde brengen van je administratie en het leren budgetteren. Maar ook voor zelfvertrouwen opdoen en persoonlijke ontwikkeling. Individueel wordt je ondersteund om aan je toekomst te werken, school of werk weer op te pakken, inkomsten en uitgaven in balans te brengen en stabiliteit te vinden.

Jongeren die gemotiveerd zijn en die alle trainingsavonden goed hebben doorlopen worden, als dit nodig is, naar schuldhulpverlening doorverwezen. De schuldhulpverlener gaat zich inzetten om te kijken wat ze in individuele situaties kunnen betekenen. Voor jongeren die geen vast inkomen hebben – of die alleen beschikken over studiefinanciering- is het treffen van een schuldregeling niet eenvoudig. De schuldhulpverlener gaat in deze situatie toch kijken of ze een beroep kan doen op de goodwill van de schuldeisers.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door een medewerker Schuldhulpverlening van Rijnstad in samenwerking met een ervaringsdeskundige.

Wanneer en waar?
De training bestaat uit 4 opeenvolgende bijeenkomsten en start op onderstaande data. 

  • Woensdag 5 september a.s. van 18:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 2 oktober a.s. van 16:00 – 18:00 uur
  • Woensdag 3 oktober a.s. van 18:00 – 21:00 uur
  • Woensdag 31 oktober a.s. van 18:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 6 november a.s. van 16:00 – 18:00 uur
  • Woensdag 28 november van 18:00 – 21:00 uur

De training wordt gegeven op een nader te bepalen locatie.

Kosten
De cursus is gratis, Rijnstad verzorgt het materiaal.

Wil je meer weten over de training, of wat we voor je kunnen betekenen?
Bel met Paola Woelders via telefoon: 
06 – 22 27 56 12 of mail naar jongerentraining@rijnstad.nl

Aanmelden voor de training
Je kunt je opgeven voor de training door te bellen, whatsappen of sms’en naar: 
06 – 22 27 56 12. Mailen kan ook: jongerentraining@rijnstad.nl

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties