Het verhaal van Roos: ”mijn oom was verliefd op mij”

Geplaatst op 12 maart 2019 Door In Hulp & Info, In het gezin

Roos is nu 20 jaar oud. Ze komt uit een klein dorpje en heeft een hele hechte familie, toen ze 13 was raakte ze hecht met haar oom. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hij verliefd op haar werd.

 

”Ik ging vaak fietsen en wandelen met mijn oom, maar op een dag merkte ik dat de sfeer heel gespannen was. Hij vertelde dat hij verliefd op mij was. Ik was toen 14 jaar. Ik schrok hier heel erg van en vond het ook eng dat ik met hem alleen was. Hij heeft me toen op het hart gedrukt dat ik hier met niemand over mocht praten behalve met hem en zijn vrouw, als ik dit wel zou doen, beweerde hij zelfmoord te plegen. Ik durfde er dus ook niet met iemand over te praten.”

”Ik heb het toen vol gehouden om er een jaar met niemand over te praten. Ik kreeg continu smsjes van hem. Ik zocht zo min mogelijk contact met hem en zag hem toen alleen nog op verjaardagen. Uiteindelijk kreeg ik een smsje van hem, mijn zus zag dit op mijn telefoon en ze wilde het lezen. Toen ze hierover ging vragen heb ik uiteindelijk alles verteld. Mijn zus heeft toen alles aan mijn ouders verteld.”

”In het begin wilde iedereen hem nog in bescherming nemen, omdat ze bang waren dat hij zichzelf iets aan zou doen. Maar hij bleef contact met mij zoeken en dit wilde ik niet. Uiteindelijk hebben mijn ouders mijn oom en tante wel duidelijk gemaakt dat we geen contact meer met hen wilden. Dit werd niet gerespecteerd en ze wilden perse het probleem tussen ons oplossen. Verwerkingstijd kregen we dus niet.”

”Toen ik net 18 was heb ik besloten om naar een psycholoog te gaan. Hier kreeg ik de diagnose posttraumatische stressstoornis met een verlengd begin, dit betekende dat het trauma over een langere tijd was en er meerdere trauma’s waren in plaats van 1 grote gebeurtenis. Hier heb ik toen EMDR therapie voor gehad, dit is een soort trauma therapie waarbij ze je hersenen afleiden terwijl je aan een gebeurtenis denkt zodat je die emoties er niet meer bij voelt.”

”Helaas bleef het in de familie lastig, ze bleven contact zoeken en de rest van de familie ging er ook aan onderdoor. Uiteindelijk hebben ze geaccepteerd dat wij geen contact meer wilden. Ik heb later nog geprobeerd om een gesprek te voeren met hem en mijn psycholoog. Dit heeft helaas niks uitgehaald want hij probeerde mij en mijn psycholoog alleen maar te manipuleren.”

”Hierna ben ik nog heel depressief geweest, ik kon er niet mee omgaan dat ik al die jaren van mijn leven heb verspild aan dit familiedrama, terwijl ik mezelf in die jaren eigenlijk had moeten ontwikkelen. Ik ben hier uiteindelijk ook suïcidaal van geworden en op school ging het heel slecht, gelukkig ben ik hier wel uitgekomen met behulp van mijn psycholoog.”

”Ik voel nog steeds veel woede voor mijn oom en tante, vooral door hoe ze met de situatie zijn omgegaan en omdat ze mij niet rust lieten. Ik probeer wel om wat meer begrip te hebben voor mijn tante, omdat zij ook in een onmogelijke situatie is geplaatst. Mijn oom wil ik echt nooit meer zien.”

”Mijn oom woont nog steeds in hetzelfde dorp als ik, als ik hem tegenkom doe ik alsof ik hem niet zie. Ik schrik nog wel als ik hem zie, maar heb wel geleerd om te bedenken dat er niks mis kan gaan en ik gewoon veilig ben.”

*wegens privacy redenen zijn de namen gefingeerd 

Tags : , , ,

Reacties