Het JONA-huis

Geplaatst op 1 december 2017 Door In Kopzorgen, Werk, geld & wonen

Heb je problemen op het gebied van financiën, justitie, verslaving of geestelijke gezondheid? Of wil je weten waar je recht op hebt? Of ben je (bijna) dakloos? Misschien is dan het JONA-huis een plek voor jou!

jonahuisarnhem

JONA biedt opvang en ondersteuning aan Arnhemse jongeren in nood. JONA staat voor: Jongeren Op weg Naar Anderen. Het JONA-huis is een plek waar je op adem kan komen en waar hulp, advies, ondersteuning en een luisterend oor worden geboden.

Er komen jongeren die:

  • dakloos zijn
  • een eigen kamer hebben maar zich vervelen of eenzaam voelen
  • problemen hebben op het gebied van geld, verslaving, psychische problemen en daar ondersteuning bij willen
  • op zoek zijn naar een plek die voelt als thuis en waar ze even op adem kunnen komen en/of het gezelligheid vinden.

De basis van Jona is het Open Huis, met de sfeer en werkwijze van een huiskamer.  Jongeren van 18 t/m 25 jaar kunnen daar terecht voor koffie of thee, een praatje of voor ontspanning. Je kunt tijdens het Open Huis gebruik maken van twee computers met internet, de telefoon om te bellen met instanties en de muziekruimte (met diverse gitaren, een drumstel, synthesizer en een computer met een muziekprogramma). En uiteraard kun je advies en ondersteuning vragen bij de medewerkers van JONA.

Iedere werkdag is er een jongerenspreekuur. Tijdens dit uur kan je bij JONA terecht met al je vragen rondom regelzaken; een CV schrijven, zorgtoeslag invullen, op zoek naar een nieuwe huisarts en meer van deze praktische zaken.

Zes dagen per week wordt er in het JONA-huis gegeten. Maandag, dinsdag en donderdag wordt er een warme maaltijd gekookt door één of twee van de jongeren. De maaltijd kost €1,00. Op zondag, woensdag en vrijdag is er een gratis broodmaaltijd met soep.

Het JONA-huis is doordeweeks geopend van 10 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds en in het weekend van 12 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Je kunt ze vinden aan de Parkstraat 35 in Arnhem of bereiken via 026 – 443 00 85 (tijdens openingstijden) of info@jonahuis.nl.

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties