Test je drugs

Geplaatst op 15 juni 2018 Door In Drugs & Alcohol, Gezondheid, Hulp & Info

Wist je dat je anoniem je drugs kan laten testen? Dat kan één keer in de week zonder afspraak bij de Drugstestservice van IrisZorg. In Arnhem is dat elke donderdag tussen 17:30 en 19:00 uur aan de Meester B.M. Teldersstraat 4 in Arnhem (hoofdkantoor IrisZorg) . Telefoon: 088-6062431  (alleen bereikbaar op donderdag tussen 17.30 en 19.00).

Hoe werkt het?
Voor pillen is er een herkenningssysteem. IrisZorg vertelt dat aan de hand van een zuurtest en de uiterlijke kenmerken van een pil zoals de groote, dikte, kleur en logo gekeken wordt of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Dat is een lijst waarop pillen staan die de afgelopen tijd in het laboratorium getest zijn. Elke week wordt deze lijst geupdate. Als je pil op deze lijst staat kunnen ze je direct vertellen welke stof(fen) er in zit(ten) en in welke hoeveelheid.

Waarom testen?
In feite is het gebruik van drugs nooit zonder risico en kan je er verslaafd aan raken, niet voor niets raadt IrisZorg jongeren en volwassenen af om drugs te gebruiken. Dit geldt ook voor XTC. Wil je toch XTC of andere drugs gebruiken dan is het verstandig om het te laten testen. Er kunnen verkeerde stoffen in zitten en de dosering kan te hoog zijn. Wat gebeurd er als de dosering XTC te hoog is? De ongewenste effecten nemen dan toe, je kan meer last krijgen van paniek, angst en braken en het risico is groot dat je lichaam oververhit raakt of dat er andere levensbedreigende reacties ontstaan. Ook bij andere drugs zoals speed is het verstandig om het te laten testen, ook hier wil je geen overdosis van hebben. 

Meer weten over drugs? Bekijk het artikel Drugs.

Bekijk hier wat er fout kan gaan als je xtc slikt. 

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties