De kamer van – Roos en Ferdy

Geplaatst op 1 mei 2018 Door In Artikelen, Lifestyle

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De Kamer Van’ gaan we langs bij een aantal Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer. We nemen een kijkje op de zolderverdieping van Roos en Ferdy.

“Begin december zijn wij gaan wonen in het Spijkerkwartier aan de Hertogstraat. Het was eigenlijk puur toeval dat we hier terecht kwamen want we waren nog niet echt op zoek naar nieuwe woonruimte. We wilden ons inschrijven bij een woonvereniging en moesten daarvoor een handtekening van de huisbaas van Ferdy hebben. Toen wij bij hem langskwamen om een handtekening te halen vertelde hij dat er een zolderverdieping vrij kwam.  Omdat we niet zo heel erg dol zijn op zolders (door de schuine muren) waren we in eerste instantie niet laaiend enthousiast. Maar gelukkig zijn we wezen kijken en bleek deze woonruimte toch echt iets voor ons te zijn!”

Kamerfoto1

“Onze bovenverdieping is een grote ruimte. Om toch een ‘slaapkamer’ te creëren heeft de vader van Roos twee gipswandjes geplaatst. Zo hebben we toch het bed afgescheiden van het woongedeelte”

Kamerfoto2

“Omdat wij in een oud herenhuis wonen hebben wij tussenverdiepingen. Om naar onze keuken en badkamer te gaan moeten wij acht traptreden af. In de kamer hebben wij een ophoging wat het plafond is van de keuken. Ferdy heeft hier zijn studiekamer omdat hij Communication & Multimedia Design studeert aan de HAN.” Roos studeert Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen in Ede en loopt stage bij het Leo Kannerhuis. Ze heeft samen met een cliënt in de houtwerkplaats een eigen tv-kastje ontworpen en gemaakt. Erg leuk!

“We hebben een hoekje waar onze platenspeler staat. Bij de waaghals in Arnhem zagen wij de ophangsystemen voor LP’s en dat leek ons wel wat! Er hangen nu negen platen aan de muur die wij zo nu en dan omwisselen. We hebben veel verschillende platen;  Bob Dylan, The Beatles, Eddie Vedder, Frank Sinatra, Bon Iver en ga zo maar door!

kamerfoto6

Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/of oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor wat meer informatie.

Tags : , , , ,

Reacties