Jongin Arnhem bakt: Zomerse Drilpudding

Geplaatst op 26 juli 2012 Door In Artikelen, Lifestyle

Iedereen kent het wel: drilpudding. Dit dessert komt vooral in Amerika veel voor, waar ze het Jell-O noemen, maar is ook thuis makkelijk te maken! Bovendien bestaat dit toetje voornamelijk uit water en is dus niet zo slecht voor de lijn als een normale pudding.

Zorg dat je het volgende in huis hebt: een pakje ‘Jelly’ aardbeienpudding, een blik aardbeien op siroop en vier dessertcoupes voor de pudding.

Breng een halve liter water aan de kook in een steelpannetje (1). Ondertussen kun je de aardbeien uit het blik verdelen over de coupes, let erop dat je niet teveel siroop erbij schenkt (2). Uiteindelijk komen de aardbeien in de pudding zelf te zitten.

Als het water kookt kun je de inhoud van het pakje Jelly aan het water toevoegen, blijf roeren tot het helemaal is opgelost (3).

Giet het puddingmengsel in de coupes over de aardbeien. Het kan zijn dat er nu een aantal vruchten gaan drijven, dat is geen probleem (4).

Laat de pudding even afkoelen voordat je de coupes in de koelkast zet. De pudding moet tenminste twee uur koelen.

Laat de pudding zo lang mogelijk in de koelkast staan tot je het uitserveert. Versier het toetje eventueel met slagroom of een mint-blaadje. De pudding kan nu met lepeltjes gegeten worden. Eet smakelijk!

Tags : , ,