Loesje Workshop voor jongeren met een chronische aandoening

Geplaatst op 19 juni 2017 Door In Artikelen, Gezondheid, Hulp & Info, Lifestyle

In het kader van aandacht voor jongeren met een chronische aandoening en jongeren die zorg dragen voor mensen met een chronische aandoening organiseert Willemeen samen met stichting Zorgbelang Gelderland een Loesje Workshop. Deze workshop vindt plaats op 21 juni bij jongerencentrum Willemeen en duurt van 18:00 tot 22:00 uur. Tijdens de workshop gaan we brainstormend de welbekende Loesje posters van pakkende teksten voorzien. Er is plek voor maximaal 20 personen en je kunt blijven eten. Deelname is gratis, opgeven is wel verplicht i.v.m. het beperkte aantal plekken.

Loesje workshop Willemeen gratis

Wat is een chronische aandoening?
Een aandoening die de drager ervan fysiek of psychisch aantast. De diagnose kan niet altijd gesteld worden. De ziekte kan langdurige zorg of medische controle inhouden, ze kan zichtbare of onzichtbare beperkingen veroorzaken. Er is geen zekerheid op geheel of gedeeltelijk herstel. De ziekte kan progressief, wisselend of stabiel verlopen.

Hieronder vallen bijvoorbeeld: astma, artrose, epilepsie, kanker, reuma, obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes, ADHD, PDD-NOS, autisme, asperger, borderline, schizofrenie, manisch depressief, boulimia, reuma, HIV/aids, COPD, multiple sclerose, migraine, Ehlers Danlos syndroom, spierziekten, fibromyalgie, gewrichtsaandoeningen, chronisch vermoeidheidssyndroom, osteogenesis imperfecta, nieraandoeningen, ziekte van Lyme, cystic fibrosis, syndroom van Sjörgen, ziekte van Crohn en auto-immuunziekten.

Herken jij jezelf of iemand in jouw omgeving in deze beschrijving en wil jij dat er hier meer aandacht aan wordt besteed, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan deze creatieve schrijfsessie met Loesje. Wil je mee eten, dan horen we graag waar we rekening mee moeten houden. Jongerencentrum Willemeen wordt voor deze workshop compleet rolstoeltoegankelijk gemaakt. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar jasper@willemeen.nl.

Doe mee aan een landelijk onderzoek
Willemeen wil laten zien wat het betekent om op jonge leeftijd te leven met een aandoening en/of te zorgen voor iemand uit je eigen omgeving. Daarom vragen wij jou mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Inmiddels hebben meer dan 32.500 mensen deelgenomen aan dit landelijk onderzoek. Maar, mensen van onze leeftijd, tussen de 18 en 30 jaar, zijn ondervertegenwoordigd. Daar willen wij verandering in brengen!

Meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl
Je kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als je een chronische aandoening of beperking hebt. Of als je mantelzorger bent voor je kind, één van je ouders, je broer, zus, partner, ander familielid of bekende omdat zij ziek zijn en zorg nodig hebben.

Wil jij ook de vragenlijst invullen? Meld je aan en vul de vragenlijst in voor 19 juli a.s. via onze eigen link: https://profiel.mijnkwaliteitvanleven.nl/registreren/?utm_source=willemeen&utm_medium=website&utm_campaign=18plus_2017

Klik op de link of plak deze in je browser. Deze link is gekoppeld aan onze organisatie. Let op! Ga je eerst nog wat surfen op de site? Gebruik dan voor het aanmelden wel weer deze link en niet de algemene link op de website.

Als er voor 19 juli a.s. via deze link meer dan 100 mensen meedoen (dat wil zeggen jezelf eerst aanmelden en daarna de vragenlijst invullen), krijgen we als organisatie gratis een rapportage met uitkomsten.

Deze uitkomsten (anoniem verwerkt) kunnen ons allemaal helpen om meer aandacht te krijgen voor de gevolgen van ziek zijn en/of mantelzorg op jonge leeftijd. Wij zorgen ervoor dat jullie de uitkomsten ook te zien krijgen.

>> Facebook event

Tags : , , , ,

Reacties