Popronde en ‘appelflappen’

Geplaatst op 8 november 2017 Door In Artikelen, Lifestyle

Ik bevond mij in een druk gezelschap dat grotendeels bestond uit mannen met baarden die rondzeulden met gitaren en stukken drumstel. De aanwezige vrouwen glimlachten lief en draaiden hun hoofden alle kanten op om ook maar een glimp van de mannen op te vangen.

Popronde en appelflappen header

Het reizende popfestival Popronde was neergestreken in Arnhem. De kroegen waar je normaal alleen maar dom staat te ouwehoeren waren nu omgetoverd tot kleine rocktempels. En gratis te bezoeken. Daar worden heel veel mensen gelukkig van, gratis evenementen. Het bier was niet gratis en daarom waren er geen mensen aan het huilen van geluk. Maar het kwam in de buurt.

De avond verliep vlot met veel bier, gitaren en genietende mensen. Het genieten gold voor mij ook. Het was vooral de onwetendheid welk geluid de volgende band zou gaan produceren. Bijna iedere keer werden mijn verwachtingen overtroffen.

De avond eindigde voor mij met housemuziek in Luxor Live en een aanbod voor appelflappen. De muziek klonk goed en ik was blij met deze keuze. Achteraf gezien was ik ook blij met de keuze om de appelflappen af te wijzen. Dit bleek namelijk een codewoord voor ketamine te zijn en ook hier kwam mijn onwetendheid weer om de hoek kijken.

Ik bewaar mijn appelflappen (met daadwerkelijk appel) voor oud en nieuw. Tot dan blijf ik genieten van muziekjes en een onschuldig biertje.

 

Worteltjeshaar opzet

Alles is en heeft een verhaal. Arnhem is mijn stad en zit boordevol met verhalen, mijn verhalen. Deze deel ik graag met jullie. Om jullie kennis te laten maken met mijn Arnhem.

Mijn naam is Laura, ook bekend als Het meisje met worteltjeshaar. Wil je meer van mij lezen? Ik ben te vinden op Facebook. En als je me ooit ziet zitten schrijven bij de Hema (mijn vaste schrijfplek), kom vooral een kopje koffie bij me drinken en vertel me jouw verhaal!

Tags : , ,

Reacties