Robin Ray Tuesday Barry wint Write Now! Arnhem

Geplaatst op 17 mei 2016 Door In Lezen en meer, Lifestyle, Talent uit Arnhem, Talenten

De 24-jarige Robin Ray Tuesday Barry is de winnaar van de Gelderlandse voorronde van Write Now! 2016. Zij won 250,- euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 26 juni in Rotterdam, waar zij zal strijden om de titel van hét schrijftalent van 2016.

writenowarnhemheader

De prijsuitreiking vond plaats in bibliotheek Rozet. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Rebekka de Wit, schrijver Anne Broeksma en redacteur Menno Hartman verkoos Robin haar verhaal ‘Papegaaienbehang’ tot de beste tekst. Het juryrapport over haar inzending: ‘Het verhaal is huiselijk, het gaat zelfs over huiselijkheid, maar toch is het ook spannend en mysterieus.’ In totaal stuurden bijna negentig jonge Gelderlandse schrijvers een tekst in.

De tweede prijs van 125,- euro aan boekenbonnen ging naar het verhaal ‘En het is ook nog belangrijk dat hij menselijk is‘ van Anne de Jonge. De derde prijs van 75,- euro aan boekenbonnen was voor Maaike Rijntjes met haar gedichten ‘Ik, De Ander en De Wereld‘. Onder de tweede en derde prijswinnaars van alle voorrondes worden vier wildcards verdeeld, zij maken dus nog kans op een plek in de finale.

De avond werd gepresenteerd door Jelko Arts en er was muziek van Marten de Paepe. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf Peter Zantingh de Write Now!-deelnemers een schrijfworkshop.

writenow2 Jurylid Anne Broeksma maakt de winnaars bekend

Robin krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale, waar zij de strijd aangaat met de winnaars uit de andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op Geen Daden Maar Woorden Festival en een schrijfopleiding. Ook wordt op 26 juni de Write Now! De Morgen Publieksprijs uitgereikt, bepaald door de lezers, deze prijs bestaat uit een iPad en een publicatie van de winnende tekst in De Morgen.

Beeld: Jip de Jonge

Tags : , ,

Reacties