Skatehal Arnhem gaat sluiten

Geplaatst op 13 juni 2017 Door In Artikelen, Lifestyle

Een van de meest bijzondere skateparken van Nederland moet haar deuren dit jaar gaan sluiten. De in de St. Josephkerk gevestigde Skatehal Arnhem opende in 2011 haar deuren voor skaters uit heel Nederland en werd al snel een populaire skatespot onder skateboarders, inliners en BMX-ers. Skatehal Arnhem is ook het enige skatepark in Nederland dat in een voormalig kerkgebouw gevestigd is en is eveneens de enige indoor skatebaan van Arnhem. In 2015 dreigde er ook al een sluiting voor Skatehal Arnhem, maar de populaire skatebaan kon toch nog openblijven.

Skatehal Arnhem sluit 2

Nu lijkt het doek toch definitief te vallen voor Skatehal Arnhem. Op 3 juni werd duidelijk dat de huurovereenkomst met de parochie van de kerk eenzijdig is opgezegd. Binnen 6 maanden moet de kerk leeg worden opgeleverd, zo laat voorzitter Collin Versteeg weten. Vrijdag 6 oktober is de laatste reguliere openingsdag en zal er een closing jam plaatsvinden.  BMX-ers kunnen op zaterdag 30 september voor het laatst gebruik maken van deze unieke locatie.

“De enige uitweg is een maffe multimiljonair die het complex koopt en de Skatehal laat voortbestaan”, aldus Collin Versteeg.

Website Skatehal Arnhem

Beeld: Jeroen G. Bakker

Tags : , , ,

Reacties