Tweede editie van succesvolle plantenruilbeurs ‘De Transplantatie’ bij Willemeen

Geplaatst op 6 maart 2018 Door In Artikelen, Lifestyle

Na een succesvolle eerste editie op 5 november keert de plantenruilbeurs ‘De Transplantatie’ weer terug naar Willemeen op zondag 18 maart. Floraliefhebbers kunnen hier naar hartenlust stekjes, planten, bollen, zaden en tuinartikelen ruilen. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers kunnen bezoekers ervaringen en kennis uitwisselen.

De Transplantatie II platenruilbeurs Willemeen

De opzet van deze middag is als volgt:
– 12:00 – 13:00 inloop en ‘pre-swap’
– 13:00 – 15:30 plantenruil
– 15:30 – 15:45 free for all

Hoe werkt het?
De ruil bestaat uit een drietal onderdelen: 

• Inloop en pre-swap (12:00 – 13:00) 
Inloop: Heb je veel planten in te brengen? Doe dit dan tijdens de inloop! Zo draag je bij aan een goed start aanbod in de ruil, en voorkom je een lange rij bij het inbrengpunt :). De officiële ruil is dan nog niet begonnen, maar de bar zal alvast open zijn met drank, koffie, thee en lekkers in de aanbieding.
Pre-swap: Wil je specifieke ruilafspraken van te voren alvast vastleggen (pre-swap)? Dat kan via de event-pagina. Deze planten zullen door ons apart worden gezet, zodat je deze veilig op kunt halen! We willen je daarom aanmoedigen om op voorhand je vraag en aanbod met elkaar te delen in dit event. Belangrijk: Zorg dat je de te ruilen plant met de naam van de ontvanger labelt!

• Open ruil (13:00 – 15:30) 
Dit is waar het echt om gaat, swap time! Meegebrachte ruilwaar kan ingeleverd worden bij de entree waar wij een waarde zullen toekennen aan je plantjes van 1, 2 of 3 bonnetjes. Wij zullen je planten neerzetten op de gelabelde tafels en jij krijgt net zoveel bonnetjes als je planten/spullen waard zijn. Dan kun jij lekker gaan snuffelen in de verschillende ruimtes; als je wat moois hebt gevonden kun je deze weer inruilen met de bonnetjes die je hebt bij bij de uitgang. Ben je nog niet klaar om te gaan, maar wil je wel je verkregen planten veilig wegzetten? Dan kun je deze achterlaten bij onze plantengarderobe, ook te vinden bij de uitgang.

• Free for all (15:30 – 15:45) 
Om 15:30 is de ruil afgelopen en wordt er begonnen met opruimen. Alle ruilspullen die dan nog over zijn kunnen zonder bonnetje worden meegenomen. Om 15:45 wordt de zaal gesloten voor bezoekers.

Overige info
– Dit is een kindvriendelijk evenement: er zal een aparte zithoek zijn waar je kleine met bijvoorbeeld (zelf meegenomen) speelgoed uit de drukte van de plantenruil kan gaan zitten.

– Huisgemaakte baksels zullen vegan zijn met altijd tenminste 1 notenvrije variant. Vraag bij twijfel even bij ons naar de ingrediënten. 

– Naast koffie, thee en huisgemaakt lekkers kan er ook bier, wijn en fris gehaald worden aan de bar van de Willemeen. Let op: Willemeen heeft (nog) geen pinmogelijkheid! Het is aan te raden om genoeg contant geld mee te nemen, en anders is de pinautomaat van de Rabobank op een minuutje lopen van het pand.

– Er zijn kapstokken in het pand aanwezig maar helaas geen bewaakte garderobe. Gebruik hiervan zal dus op eigen risico zijn.

Locatie en routeomschrijving
De ruil zal gehouden worden in de grote zaal van jongerencentrum en subcultureel poppodium Willemeen (Willemsplein 1, Arnhem). Er is een grote parkeergarage onder Arnhem Centraal, bereikbaar via de centrumring (P-route) met een parkeertarief van € 2,46 per uur. Het centrum van Arnhem is notoir slecht bereikbaar voor autorijders, zeker als je niet bekend bent met de stad, dus we raden mensen aan liever met het openbaar vervoer te komen als dat een optie is. De Willemeen ligt slechts 2 minuten lopen van Arnhem Centraal en 1 minuut lopen van busstation Willemsplein af.

Veelgestelde vragen
– Q: Waarom wordt er onderscheid gemaakt in het aantal bonnetjes dat je voor je ruilwaar kunt krijgen?
A: In het kader van eerlijkheid wilden we een manier hebben waarop mensen die veel tijd, geld of kennis hebben geïnvesteerd in een grote plant of pot daar ook wat gelijkwaardigs voor terug kunnen krijgen.

– Q: Mag ik betalen voor ruilwaar?
A: Nee, we willen graag dat de ruil gezellig blijft en voor iedereen toegankelijk is. Alleen voor eten en dranken wordt er geld gevraagd.

– Q: Zijn ongewortelde stekken ook goed?
A: We zien natuurlijk het liefst gewortelde (en gelabelde!) stekken, zodat de kans dat een beginnende plantenliefhebber met een dood stekje eindigt zo klein mogelijk is, maar elke ruilwaar is welkom.

– Q: Kan ik de bonnetjes van een vorige editie ook bij een volgende editie gebruiken?
A: Dit is niet mogelijk, bonnetjes kunnen alleen op de dag van het event gebruikt worden.

Meer vragen? Stel ze gerust aan de organisatie in het Facebook evenement.

 

Geen liefhebber van planten maar wel van platen? Dan is de platenruilbeurs ‘Misplaatst‘ op zondag 11 maart bij Willemeen een aanrader!

 

Tags : , , ,

Reacties