Art Rocks: maak een track geïnspireerd op kunst en win €1000!

Geplaatst op 12 september 2018 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso.

Wat je kunt winnen

Finalisten
– professionele videoclip
– optreden in Paradiso

Winnaar
– geldprijs van €1000

Hoe je meedoet
Laat je inspireren door 1 van de 56 kunstwerken: van Rothko tot Van Gogh en van Basquiat tot een cultuurhistorisch object van het Tropenmuseum. Schrijf een track geïnspireerd op een kunstwerk en stuur deze uiterlijk 22 oktober bij ons in. Hulp nodig? We organiseren 7 masterclasses songwriting. Deze worden gegeven door onze ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg die alle ins & outs vertellen over het maken van een song bij een kunstwerk. 

Wie er mee kan doen
Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan Art Rocks 2018. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn. 

Masterclass songwriting met Blaudzun in Otterlo – Kröller-Müller Museum – Otterlo
Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van verschillende musea. Art Rocks organiseert een masterclass songwriting met Blaudzun om je hierbij te helpen. 

In de masterclass ga je een track maken bij een zelfgekozen kunstwerk. Oog in oog staan met een kunstwerk, wat doe dat met je? Welke sound hoor je? En hoe vertaal je dat naar lyrics? Blaudzun geeft je tips en tricks! In deze Masterclass bezoek je samen met Blaudzun het Kröller-Müller Museum in Otterlo, en ga je aan de slag met jouw muzikale inspiratie. Aan het einde van de middag ga je naar huis met handige tips en tricks die je helpen bij het maken van een nummer dat geïnspireerd is op een kunstwerk.

Programma
Je begint de masterclass met een tour langs de kunstwerken waar je uit kunt kiezen. Na de tour vertelt Blaudzun hoe hij tot zijn nummer is gekomen en hoe zijn songwritingproces is verlopen. Vervolgens ga je zelf aan de slag te gaan met het schrijven en maken van een track.

Praktische informatie
Locatie: Kröller-Müller Museum, Otterlo
Datum: 20 oktober 2018
Tijd: 13.00 – 15.30 uur
Prijs: gratis 

Aanmelden: meld je aan door een mail te sturen naar info@krollermuller.nl met als onderwerp Masterclass Blaudzun. Vermeld in de mail je voornaam, achternaam, leeftijd en welke vraag je aan Blaudzun wilt stellen. Aanmelden is verplicht. Let op, je aanmelding is pas definitief wanneer je een bevestiging per mail hebt ontvangen. 

Bron: Artrocks.nl

 

Tags : , , ,

Reacties