Hiphopgroep Wivvamilie: “Wij gaan Arnhem op de kaart zetten wat hiphop betreft!”

Geplaatst op 19 september 2016 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Op vrijdag 22 april brengt de Arnhemse hiphopgroep Wivvamilie hun officiële debuut uit, de ‘HOTBOX EP’. Dat wordt op 29 april gevierd met een releaseparty in de bovenzaal van Luxor Live. We spraken met rappers Lenny Gotu, Niffo Niffo en Asa over wat Wivvamilie eigenlijk is en wat men van hun aankomende debuut kan verwachten.

wivva

Wat betekent Wivvamilie eigenlijk?
“Wij zijn allemaal afkomstig uit Westervoort, een kleine plaats net buiten Arnhem die door onze vriendengroep ook wel Wivva wordt genoemd. Het is in de eerste plaats een verbastering van ‘familie uit Westervoort’, maar Wivvamilie heeft een bredere betekenis voor ons. Onze vriendengroep bestaat uit allerlei creatieve geesten die samen een soort collectief vormen. ‘Wivva’ gaat dus verder dan ons drieën. Omdat we alle drie ook al een paar jaar niet meer in Westervoort wonen is dat ook steeds minder relevant geworden voor ons. Wivva is nu meer een soort mindstate, een way of life.”

Hoe lang zijn jullie al bezig met muziek maken en hoe komt een Wivvamilie productie tot stand?
“In deze formatie zijn wij al zo’n drie jaar bezig met muziek. Maar ook daarvoor waren we al wel bezig met produceren en rappen. Onze producties beginnen eigenlijk altijd met een beat van Lenny Gotu”, aldus Tom die als artiestennaam Niffo Niffo heeft.

“De beats delen we digitaal met elkaar via Google Drive zodat wij er alle drie overal toegang tot hebben. Daarna gaan we aan de slag met de teksten. Bij ons komt de beat altijd eerst en daarna volgen de teksten. Schrijven doen we soms samen, maar ook vaak los van elkaar. Als iedereen zijn teksten klaar heeft duiken we samen de studio in om de tracks op te gaan nemen. Het is niet zo dat elke beat een track oplevert hoor, van de dertig beats worden er hooguit een stuk of tien een echte track.”

Hoe zouden jullie je muziek omschrijven?
“Dat is een lastige vraag zeg!”, aldus Asa oftewel Elwin. “Onze muziek is lastig in een hokje te stoppen. Wivvamilie is speels, sfeervol en vooral positief. Dat positieve is echt een belangrijk gegeven voor ons.”

Niffo Niffo vult aan: “Onze muziek is ook best eigenzinnig. Onderling hebben wij best contrasterende stijlen van rappen en dat maakt het interessant om te luisteren. De manier waarop wij onderwerpen verpakken maakt ons authentiek. Aan de woordkeuze, de sfeer en de dynamiek van onze tracks hoor je dat het Wivva is. Verder maken we niet echt tracks in een bepaalde stijl, we maken gewoon wat we vet vinden. Van zomerse chilltracks tot bangers.”

In 2015, hooguit een jaartje na het uitbrengen van jullie eerste EP ‘Trippy Overal’, wisten jullie de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland te bereiken. Hoe kijken jullie daar op terug?
Asa: “De Grote Prijs was een toffe ervaring. In de eerste ronde draaide het vooral om publieksstemmen. We eindigden daar op de derde plek van de 173 deelnemers. Voor ons was dat een bevestiging dat onze achterban onze back heeft. Echt veel mensen hebben op ons gestemd. In de kwartfinale deden we een show in Den Bosch. Ging goed, sfeer was nice en ook daar hadden we veel support. Het leverde geen plek op in de halve finale, maar we kijken met een goed gevoel terug op de Grote Prijs.”

wivvamilie foto 1

Eddy Zoëy is te zien in de videoclip van ‘Trippy Overal’? Hoe is dat zo gekomen?
“In Trippy Overal rapt Asa op een gegeven moment: “rook iets met Eddy Zoëy nu we er toch zijn”. Paul Haans, de regisseur die verantwoordelijk is voor al onze videoclips, vond het toen een goed idee om Eddy te mailen met de vraag of hij in de clip wilde verschijnen. Eddy reageerde vervolgens enthousiast en sindsdien is het een vriend van Wivva. Die klik was er meteen wel. Nu komt Eddy af en toe een sigaar roken en liggen er plannen om in de toekomst nog eens samen te werken.”

Op 22 april komt de langverwachte ‘HOTBOX EP’ uit. Wat kunnen mensen van deze release verwachten?
Lenny Gotu: “De HOTBOX EP wordt het resultaat van een driejarig brouwproces. Het wordt een hele kleurrijke release vol met lauwe tracks. We hebben echt een goede eenheid in de tracks van deze EP weten te verwerken. Ik weet zeker dat deze release veel mensen gaat verrassen. Dit wordt ons eerste grote wapenfeit.”

Niffo Niffo: “In Arnhem zie je dat er nu eindelijk dingen aan het gebeuren zijn op hiphopgebied. Naast ons zijn guys als KIMONOMANDEM en de mannen van OostCoast goed bezig. Arnhem heeft echt kwaliteit nu. Mocht Arnhem ooit landelijk op de kaart gezet worden dan moet dat nu gebeuren. Ik weet zeker dat als de artiesten, maar ook de luisteraars en podia in Arnhem dat beseffen dat het ook gaat gebeuren. We got this.”

De HOTBOX EP komt op 22 april uit en is dan beschikbaar als digitale release op iTunes en Spotify.

Tickets voor de HOTBOX EP releaseparty op 29 april bij Luxor Live bestel je hier.

FacebookYoutubeWivvamilie op Tappum

Tags : , ,

Reacties