Marieke Polderdijk wint regionale voorronde WriteNow! 2018

Geplaatst op 9 mei 2018 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

De winnaar van Write Now! Nijmegen 2018 is de 23-jarige Marieke Polderdijk uit Arnhem, die met haar gedichten de eerste prijs in de wacht sleepte. Naast € 250,- aan boekenbonnen wint zij een plek in de finale, waar zij op 24 juni met veertien anderen zal strijden om de hoofdprijs van Write Now! 2018.

Write Now 2018 Nijmegen winnaar

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 7 mei in Bibliotheek De Mariënburg. Uit ruim negentig inzendingen kozen juryleden Emy Koopman (auteur, juryvoorzitter Nederland), Thomas de Veen (recensent en literair redacteur bij NRC) en Vicky Francken (dichter) de gedichten van Marieke tot de beste inzending van de regio: ‘deze reeks stond vol originele observaties en ideeën, en barstte van de zinnen om van te houden.’ Lees het volledige juryrapport op writenow.nu.
 
Tweedeprijswinnaar Ilyasse Ouanani bracht met ‘kleine, invoelbare situaties’ de verhaalwereld tot leven in zijn verhaal ‘De vergeten oorlog’ en won boekenbonnen ter waarde van € 125,-. Willemijn Bussink bemachtigde de derde prijs van €75,- aan boekenbonnen met haar verhaal ‘Jef’, dat vol stond met beklijvende scènes.
De eersteprijswinnaar krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 24 juni. Na afloop van alle regionale prijsuitreikingen ontvangen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars een wildcard voor de finale.

Tijdens de prijsuitreiking, die gepresenteerd werd door Marjolein Visser, droegen de winnaars een fragment voor uit hun winnende tekst en verzorgde singer-songwriter Vic Willems de muziek. Voorafgaand aan de prijsuitreiking konden de deelnemers een schrijfworkshop volgen van dichter Wout Waanders, die gedurende de avond ook voordroeg.

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar in Nederland en Vlaanderen. Voor deze editie stuurden bijna negenhonderd jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de tien regionale voorronden. Voor onder meer Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière.

Beeld: Christiaan Schulte

Tags : , ,

Reacties