Interview: Arnhemse band Potential Criminal doet complete band make-over voorafgaand aan EP release

Geplaatst op 4 oktober 2017 Door In Mis het niet, Talent uit Arnhem, Talenten, Uitgaan

De Arnhemse band Potential Criminal presenteert op 20 oktober haar debuut EP ‘Observe’ in Luxor Live en gaat daaraan vooraf een nieuwe uitdaging aan: in één dag een totale band make-over op Innovate:Arnhem. Tijdens Luxor Live Labs op het Innovate festival, zaterdag 7 oktober, laten Arnhemse makers hun creatieve spierballen zien en het publiek mag mee kijken. Ze werken samen met Potential Criminal onder andere aan een nieuw logo, een drone-videoclip (met Sander Welgraven, de beste dronevlieger van Nederland), muziek in een baggy broek in plaats van op een cd en een live Potential Criminal-remix door muziektheatergroep BOT. We spraken de band over hun komende EP en de bijzondere make-over tijdens Innovate:Arnhem.

Potential Criminal foto

Jullie EP ‘Observe’ komt uit! Wat voor een gevoel geeft dat?
Gezonde spanning maar ook een gevoel van opluchting. Het was hard werken en dat heeft geloond naar ons idee. We kunnen echt een hoofdstuk afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk beginnen! We hebben de laatste tijd ook echt een groei doorgemaakt en zijn onderling sterker geworden. Wanneer er iets op ons pad komt dan gaan de verwachtingen ook groeien en vragen we veel van elkaar

Maar na een lange tijd mogen we eindelijk onze EP de wereld in slingeren. We hebben samen keihard gewerkt om de EP eindelijk te realiseren op het level dat wij wilden bereiken. Nu staan wij als band als een huis en dat voelt verdomd lekker!

Hoe lang hebben jullie gewerkt aan de EP?
We hebben de tracks ‘Observe’ en ‘Trein’ vorig jaar in de studio opgenomen. Vanwege de drukte hebben we nu eindelijk een jaar later de rest van de EP opgenomen. We zijn wel meer dan twee jaar bezig geweest met deze EP, het perfectioneren van tracks kost echt veel tijd.

Wat hopen jullie te bereiken met ‘Observe’?
Met deze EP willen we de luisteraars een andere kant van Potential Criminal laten zien. De eerste single van de EP is de gelijknamige single ‘Observe’, een nummer dat samen met de funky-disco track ‘Unite’ en ‘That Shit Be Like’ een dansbare en positieve kant laat zien van ons. Dit is bij de track ‘Manipulated’ wel anders. Op deze rauwe track zetten we de luisteraar weer flink aan het denken, door hedendaagse problematiek te beschrijven op onze eigen manier. De naam van de band is vrij ‘negatief’ maar onze muziek absoluut niet.

We hopen ook de flow door te zetten op het gebied van shows die we het afgelopen jaar hebben gehad, we hebben echt hele vette shows mogen spelen op festivals zoals Mañana Mañana en Wallenpop.

Wat is jullie favoriete nummer op de EP?
We zijn het er wel unaniem over eens dat ‘Unite’ onze favoriete track. De achtergrondzangeressen en blaaspartijen die deze track afmaken zorgen ervoor dat de tune constant in je hoofd blijft zitten.

Op 7 oktober staan jullie in het kader Luxor Live Labs op het Innovate Festival. Wat voor resultaten hopen jullie te zien en bereiken tijdens Innovate?
Tijdens Innovate werken we samen met een aantal innovatieve kunstenaars en creatievelingen onder de vlag van ‘Luxor Live Labs’, een initiatief van Luxor Live. We hopen samen met hen een beeld neer te zetten zodat mensen kunnen observeren hoe een band naar een EP release toewerkt. Zo zijn er diverse onderdelen die voor ons als band vanzelfsprekend zijn maar voor het “gewone” publiek niet. Bezoekers van Innovate kunnen bijvoorbeeld een eigen mix maken van onze EP. Ook zijn er diverse kunstenaars aanwezig en gaan we iets super tofs doen met een broek. Komt dat zien!

Wat is iets wat de meesten nog niet weten over Potential Criminal?

Wij zijn vrij open in alles wat we doen, dus de meeste fans zullen op de hoogte zijn van wat er gebeurt rondom Potential Criminal. Onze manager heeft wel een grote invloed binnen de band en dat is nog wel een ding dat veel mensen niet zo snel zullen opmerken.

Wat kan men nog meer van Potential Criminal verwachten in de toekomst?
Wij willen niet op de zaken vooruit lopen. Onze focus ligt nu vooral op Innovate en de EP release. Over de toekomstplannen zal later meer bekend worden. Wat we al wel kunnen verklappen is dat we langzaam al begonnen zijn aan een album…

>> Potential Criminal op Facebook

>> Innovate:Arnhem op Facebook

>> 20 oktober: Potential Criminal – ‘Observe’ EP release | Luxor Live

Tags : , , ,

Reacties