Openingsweekend Generale Oost

11, 12 & 13 september gaan de deuren van Theater aan de Rijn weer open voor een nieuw seizoen vol theater, dans en nog veel meer.

We hebben een weekend gepland met nieuw talent van allerlei pluimage.

De deuren gaan elke avond om 19.30u open en het programma start om 20.00u

Donderdag 11 september:
Een karavaan vol jonge schrijvers, theatermakers en een singer-songwriter strijkt deze avond neer in Theater aan de Rijn voor Het Wilde Oosten. Een avond met de nieuwste lichting talenten op het gebied van literatuur, theater en muziek. Dit kan zomaar de laatste kans zijn om ze te zien vóór hun grote doorbraak. Met de Literaire stoelendans, singer-songwriter Johanneke ter Stege en een preview van nieuw werk van theatergezelschap Don Majoris. Vooraf zal Martijn Brugman een lezing geven en is er een preview van GeeTeeAaa te zien. Deze oogstte veel lof op Festival Boulevard. dj THIRTEEN sluit deze avond af in de foyer.

Tijdens Uurtje Oost (17.00u) zal choreograaf Jasper van Luijk een preview van nieuw werk laten zien.

Vrijdag 12 september:
Tijdens De Nieuwe Oogst brengen we twee werelden bij elkaar: het theater en de literatuur. In een informele setting luisteren we samen met jonge makers, gasten uit de theater- en literatuurwereld en publiek naar een nieuwe toneeltekst van een van de gasten. Deze wordt gelezen door acteurs van theatergezelschap Don Majoris. Er is een performance van een jonge maker en Jaap Robben draagt voor uit ongepubliceerd werk. Een speciale gast uit het vak verzorgt de wrap-up. De presentatie is in handen van Dennis Gaens en Hanneke Hendrix. Voor iedereen naar huis gaat kunnen de voetjes nog van de vloer op de platen van dj Lisa Weeda.

In de foyer presenteert choreografe Lana Coporda haar “speeltuin”. Zet je zintuigen op scherp en ervaar hoe complex perceptie is.

Zaterdag 13 september:
Deze avond is tot de rand toe gevuld met allerlei moois. Choreograaf Jasper van Luijk laat nieuw werk zien, we laten zien dat van ruilen helemaal geen huilen hoeft te komen in de SwapSwapShow, er wordt geëxposeerd in de foyer en we dansen de nacht in met dj’s Selekt en Black Acid, Silver Disco.

http://www.generaleoost.nl/NL/voorstellingen/11-12-n-13-september-openingsweekend-nieuw-seizoen