Arnhem Punk Fest met o.a. Napalm Death

Na de zeer succesvolle vorige editie in de grote zaal van Luxor Live is er nu een nieuwe oplage met nóg meer Punk aartsvaders. Met Napalm Death, Disorder, Subhumans, The Varukers, Neuroot en EU’s Arse heeft het Arnhem Punk Fest Vol. 9 de ondertitel ‘The Pogo Problem’ gekregen!

Punk Fest Vol. 9 ‘The Pogo Problem’ programma:

Napalm Death (UK)

Aartsvaders en uitvinders van de Grindcore, een Punk sub stroming die sinds het ontstaan ervan einde 1980’er jaren een zeer succesvolle cross-over met heavy metal heeft gemaakt. Napalm Death is uitgegroeid tot een grote naam in het post punk-metal crossover genre, dat tegenwoordig (mainstream) metal is. In 1987 speelde de band voor het eerst in Nederland in de Goudvishal waarbij het spaarzaam aanwezige Punk publiek niet zo goed wist wat het met deze band aan moest. In 1989, vergezelde het Arnhemse Neuroot, ook op The Pogo Problem in actie, Napalm Death voor enige optredens in Engeland waar zij met eigen ogen konden aanschouwen hoe explosief populair de band in de tussentijd in eigen land was geworden. Dit is het derde optreden van Napalm Death in Arnhem sinds de Goudvishal in 1987 en in 1992 met Faith no More in de Rijnhal.

Disorder (UK)

Aartsvaders van de ‘Distortion to Deafness’ noise not music stroming binnen de UK 82 explosie uit de UK en als zodanig grondleggers van de brute politieke, anarcho cider ’n homebrew sound (zoals bijvoorbeeld van tijdgenoten Chaos UK. Afkomstig uit Bristol in 1980, hebben vooral hun eerste drie EP’s (‘Complete Disorder’ ‘Distortion to Deafness en ‘Perdition’) een blijvende en diepe invloed gehad op alle punk die daarna kwam. Onderschatte maar zeer invloedrijke en belangrijke band.

Subhumans (UK)

Zeer invloedrijke aartsvaders en vaandeldragers van de UK Anarcho Punk. Ook bij hen geldt dat hun eerste, én wat latere EP’s ware klassiekers in het genre zijn. Hun eerste EP ‘Demolition War’ kwam uit in 1981 op het Spiderleg label van de Anarcho band Flux of Pink Indians en sloeg overal in als een bom. Gekenmerkt door een wat ‘muzikalere’ sound en songwriting maar niet minder (juist méér) bijtend en agressief in combinatie met de overeenkomstige teksten en ‘delivery’ van zanger Dick Lucas maakten dit de band onweerstaanbaar.

The Varukers (UK)

The Varukers staan in het rijtje van de bekendere bands uit de zogenaamde UK 82 golf, de tweede grote golf van Punk bands uit de UK. Als vaste waarde in de internationale punk scene kende de band vele personeelswisseling met als centrale spil Rat Martin, de zanger die ook tevens een tijd frontman was van Discharge. Zoals ook tijd- en streekgenoten GBH en Discharge kenmerkt de The Varukers sound zich door snoeiharde D-beat en vormen zij hierin een vast onderdeel van deze ‘grote’ drie.

Neuroot (NED)

Aartsvaders van de Nederlandse D-beat ‘betonpunk’ (Johan van Leeuwen, Koekrand fanzine) sinds 1980 en vaandeldragers tot op de dag van vandaag. Daar waar bands in de 1980’er jaren steeds sneller gingen spelen was Neuroot vooral ‘heavy’ oftewel ‘heftig’. Internationaal veel aandacht gekregen met hun Right is Might EP die uitkwam op het invloedrijke US label Pusmort (van oa. Metallica designer Pushead) en hun vele optredens in binnen en buitenland. Huisband van de Goudvishal Arnhem waar bassist en huidige leadzanger Marcel een van de oprichters en drijvende krachten was. Na een initiële hernieuwde opstart in de jaren 2000 is de band toe aan een (zoveelste) nieuwe leven!

EU’s Arse (ITA)

Ook voor deze band uit Udine, Italië is het de eerste show in Nederland ever! Dit terwijl de band bestaat sinds 1981 met tegenwoordig in hun gelederen Stefano Bonnani (Bone), ook bekend als drummer van Upset Noise (ITA), destijds een graag geziene gast in de Goudvishal. Snoeiharde HC Punk met D-beats en de waanzinnige zang van Richard Russian, ook bekend van de Italiaanse band Warfare. De bandnaam refereert aan de uitspraak van een EU politicus uit de 80’er jaren, die Italië de aars van Europa noemde.

Timetable

15:30 deuren open
16:00 – 16:30 EU’s Arse
16:50 – 17:20 Neuroot
17:40 – 18:10 The Varukers
18:30 – 19:00 Disorder
19:20 – 19:50 Subhumans
20:30 – 21:45 Napalm Death

Voor, tussen en na de optredens wordt de muziek verzorgd door DJ Vleertje

Bestel tickets

 
 
15:30u 16:00u