Arnhem Punk Fest Vol. 4: Goudvishal

Alweer de vierde oplage van het Arnhem Punk Fest!

Een editie die dit keer in het teken staat van de Goudvishal Arnhem!
Op deze avond wordt zowel hét boek ‘Goudvishal DIY or Die! Punk in Arnhem 1977-1990’ én de tweede live sampler ‘Live at Goudvishal 1984-1990 (vol. 2)’ gepresenteerd. Op de Live sampler staan 16 Internationale bands live opgenomen zijn in de Goudvishal , uitgegeven door het Arnhemse Label Hectic Recs. Het boek is 100% DIY uitgegeven door de mede oprichters van de Goudvishal en behandelt de beginperiode van Punk in Arnhem (o.a. Stokvishal) 1977-1980, het Politieke activisme van de 1980’er jaren en natuurlijk hoofzakelijk de Goudvishal 1984-1990.

 

Alsof dat nog niet genoeg is presenteert Goudvishal-huisband en initiator van het Arnhem Punk Fest, Neuroot een nieuwe release genaamd ‘Raw / Rare 1982 -1988’ die verschijnt op het Duitse label ‘Give em Hell /Threat from the past’ . Deze bestaat uit een 12” Vinyl LP en CD met daarop live- en demotracks uit de bewuste periode. Als bonus zit hierbij ook een heruitgave van de legendarische 7”vinyl EP Right is Might. Daarnaast is het meer dan 40 jaar geleden dat Neuroot voor het eerst aantoonbaar optrad in Arnhem, op 20 november 1981 in de Jacobiberg.

 

Op de avond zelf scheurt, duikt en slingert de Punk-achtbaan van de trage, donkere en emotionele (post) punk van Chauffeur via de freaky, speedy alleskunners van Claus, de Wave van Portfolio Visions en positive PMA US -Core van COF naar de keiharde politieke D-beat crossover van Neuroot en Oust.

Claus
Muzikaal Arnhems trio van alleskunners; afwisselend in moerstaal en in het Engels. Victims Family en NoMeansNo onmoet de Raggende Manne. Vaste waarde op het Arnhems Punkfest!

Circle of Friends (COF)
Ook uit Arnhem met hun diverse en positive PMA US -Core. Speelden in een oervorm ooit ook nog in de Goudvishal .

Portfolio Visions
Goudvishal Huisband nummer twee en speciaal voor deze Goudvishal editie weer bij elkaar! Stekelige post Punk / Wave van Arnhemse bodem.

Chauffeur
Deze jonge Arnhemse tweemansformatie komt met een mengeling van post-hardcore, emo, punk, alternative en noise . Dynamisch, rauw en zonder opsmuk; zwaar en dreigend.

Neuroot
Voormalige Goudvishal huisband. Politiek punk power trio in de klassieke betekenis, bezig aan hun tweede jeugd en leg. Keiharde D-beat crossover met politieke teksten van deze Arnhemse 1980’s OG punk pioniers en drijvende kracht achter o.a. de eerste Goudvishal en het Arnhem Punk Fest.

Oust
Bezoek uit Amsterdam en voor het eerst in Arnhem. Zelf noemen zij het Generic D-beat Punk. Keihard en dreigend met female vocals. ‘Loud, political and uncompromising’.

Dj Vleertje
De gehele avond wordt aan elkaar gedraaid door Dj Vleertje, die geen hoek van het genre onbezocht laat.