Arnhemse Stadsgesprekken: Tegen de Stroom In

Energie is voor de meeste mensen een onzichtbaar en saai onderwerp. Als het goed gaat. Maar als het er niet is hebben we een groot probleem. De energietransitie raakt op ‘stoom’, maar de grenzen van maakbaarheid worden ook zichtbaar. Het stroomnet zit vol. Er is schaarste aan ruimte, grondstoffen en middelen en er is tekort aan menskracht. Is energie straks nog wel vanzelfsprekend beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen? Kan je je auto laden als we allemaal elektrisch gaan rijden? Hoe verwarm je je woning als we van het gas af gaan? Krijgen we vaker stroomuitval en wat betekent dit voor jou als bedrijf of inwoner?

Kortom, wat komt er eigenlijk allemaal op Arnhem af, wat gaan we daarvan merken en wat kunnen we daar zelf aan doen?

Hierover gaan we in gesprek met drie inspirerende gasten: 

Lianda Sjerps-Koomen, manager innovatie bij Alliander. Wat komt er op ons af, wat gebeurt er om ons heen en moet het misschien anders? 
Richard Kaper, programmamanager energietransitie en circulariteit bij gemeente Arnhem. Over uitdagingen van de energietransitie in Arnhem, over de balanswijk en wat we zelf kunnen doen
Steven Koster, ondernemer en eigenaar van De Groene Rijders. Over duurzame stadslogistiek en krapte op het elektriciteitsnet. 

Wil je meepraten over het probleem, of beter nog over oplossingen, zet dan dinsdag 16 april in je agenda en meld je snel aan voor het Stadsgesprek Tegen de Stroom In.
 
Tijd: dinsdag 16 april, 19.30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).
Locatie: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.
Deelname is gratis.
 
Wil je het vorige Stadsgesprek ‘Racisme voorbij’ nog eens terugkijken? Dat kan via deze link.

#energietransitie #maakbaarheid #netcongestie #energiearmoede