Bartokplein Bruist! 2019

Op zondag 8 september 2019 van 14.00 tot 18.00 uur vieren we Bartokplein Bruist! met het feestaardvarken als middelpunt. Het wordt een geweldige middag met dans- en muziekvoorstellingen, rondleidingen, exposities en een boekenmarkt. Hiermee openen de bewoners van het Bartokplein het Arnhemse culturele seizoen. Toegang gratis!

𝐈𝐧𝐀𝐒𝐣𝐀𝐣𝐞 𝐦𝐚𝐚𝐀𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬 𝐌𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐫𝐜𝐀𝐞π₯
14:30, 15:30 en 16:30 Theater a/d Rijn.
In Theater a/d Rijn geeft Mart van Berckel een inkijkje in het maakproces van Continenten. β€˜Continenten’ is een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de faΓ§ade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

π‹π’π―πž 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐜𝐞 π“πšπ₯𝐀𝐩𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫
14:35 en 17:15 terrastheater.
Talkpoeder is een een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Deze editie staan onder andere schrijver Koen Frijns en producer Bastian Benjamin samen op het podium.

𝐖𝐒𝐛𝐨 𝐊𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬
16:15 buitenpodium Rozet
Wegenkaart, zo heet de elpee waarmee Wibo Kosters-Kalmann zijn stadsdichterschap (2017-2019) afsloot. Na de presentatie van zijn debuutbundel inwoner in 2018 wilde Wibo een andersoortige uitdaging. GeΓ―nspireerd door samenwerkingen met verschillende muzikanten, ontstond het idee voor een langspeelplaat met gedichten op muziek. Wegenkaart is een lieve, rauwe, akoestische en elektronische plaat. Tijdens Bartokplein Bruist! speelt hij een paar nummers samen met Vera Bon.

π€π«π§π‘πžπ¦π¬πž 𝐌𝐞𝐒𝐬𝐣𝐞𝐬
14:30 en 17:30 Creatief plein
De Arnhemse Meisjes – New Seeds laten twee delen uit hun voorstelling See me notice you zien. β€˜See me notice you’ gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid.

Daarnaast kun je op verschillende tijdstippen een 𝐫𝐨𝐧𝐝π₯𝐞𝐒𝐝𝐒𝐧𝐠 volgen door ons theater en is er een presentatie van π“π‘πž π‰π€πŒ onder leiding van danser Fernanda da Silva (danscollectief Arnhemse Meisjes en The Groovy Project).

Kom op zondag 8 september om 14.00 uur dus ook naar het feestaardvarken en kijk, luister en beleef onze seizoensopening Bartokplein Bruist!