Blood Incantation (USA) + Mouflon – enige NL show op donderdag 23 juni

Deze cosmic deathmetal werd in 2011 opgericht door gitarist/zanger Paul Riedl en drummer Isaac Faulk. Samen met gitarist Morris Kolontyrsky en bassist Jeff Barrett bracht de band vele jaren door met het ontwikkelen van hun geluid door middel van repetitiedemo’s en promotapes voordat ze uiteindelijk aan hun eerste tournee begonnen in 2015, die samenviel met de release van hun debuut-EP “Interdimensional Extinction”.

In de zomer van 2019 ging de band opnieuw studio in om “Hidden History of the Human Race” op te nemen. Dit moest een nog krachtiger en diverser album dan zijn voorganger. Uit de nekbrekende snelheid, slams en pure agressie van het openingsnummer “Slave Species of the Gods” blijkt meteen dat ze daarin zijn geslaagd. Met cryptische, etherische teksten en klassieke kunstwerken uit de jaren 70 van scifi-god Bruce Pennington, is het album zowel een meditatief onderzoek naar de mysterie en de aard van het menselijk bewustzijn, als een dynamisch uitstapje naar de rijken van progressieve, brutale & atmosferische deathmetal.

Als support speelt de Arnhemse death metalband Mouflon met een album release party van hun nieuwste “Pure Filth”.
Na de alom geprezen debuut plaat “Devastations” uit 2018 is de Arnhemse band Mouflon terug. Harder, viezer, zieker en donkerder zijn de kernwoorden voor de nieuwe plaat “Pure Filth”. Uitgebracht op het gerenommeerde death metal label Raw Skull Recordz (o.a. Altar, Graceless, Demigod, Burial Remains). Deze avond zal de band de nieuwe plaat presenteren en eenmalig integraal ten gehore brengen.

Mouflon begon in 2012 onder invloed van genre-voorvaderen als Entombed, Autopsy, Demigod en Asphyx. Het zware en donkere geluid, kenmerkend voor Mouflon, is een mix van old school death en doom metal. Mouflon stuitert van het ene headbang moment naar het andere met een gevoel van pure vernietiging. Dit resulteert in een muur van geluid die je zintuigen kwellen, bespotten en vervuilen met teksten over de perversie die onder de oppervlakte van de menselijke natuur schuilt.

Tickets verkrijgbaar op Willemeen.