BOYS WON’T BE BOYS BRENGT LOKALE VERSIE IN ARNHEM

 

BOYS WON’T BE BOYS is een landelijk theaterproject waarin allerlei verschillende mensen zich op een kunstzinnige manier uitspreken over hun relatie tot mannelijkheid. Bijvoorbeeld een jonge vader die de relatie met zijn eigen vader onderzoekt, een aseksuele jongen die iets zingt, een barman die over zijn angsten vertelt, een transman over zijn transitie, enz. We willen laten zien hoe verschillend mannen zijn en hoe we de ruimte vinden om onszelf te zijn. We vinden dit een belangrijk geluid in deze tijd.

Omdat ook lokale verhalen er toe doen worden er in verschillende steden lokale versies gespeeld met professionele performers en amateurs, jong en oud, beginners en gevorderden, man, vrouw, homo, hetero, bi, trans, non-binair, kortom voor iedereen. Na individuele gesprekken worden korte acts, performances en uitingen gemaakt, geïnspireerd rondom de thema’s gender, seksualiteit, hokjes denken en mannelijkheid. Samen vormen zij één groot kunstwerk.

In Theater a/d Rijn zie je optredens van onder andere: Guus Maarseveen, Joley Groeizaam (te zien in Ruben Chi’s Solitude (2021), Amy Klous, Lars Rieckmann, Joep Heijkoop, Nick Waelbers, Vincenzo Turiano (Introdans), Pompadó Z.R. Martha, Sytze Bouma & Mike Zanting.

Over Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede is theatermaker, docent en initiatiefnemer van het project. “Ik heb veel ervaring met de thematiek en het werken met verschillende mensen. Als begeleider en regisseur vind ik het leuk om samen met jou/jullie tot een kernachtig verhaal te komen, zodat we het publiek kunnen ontroeren en inspireren”, vertelt hij.

Praktische informatie

14 en 15 april speelt de lokale versie van Arnhem in Theater aan de Rijn. Je kunt een kaartje kopen via de website. Op vrijdag 15 april is er na de een afterparty in de benedenzaal van Theater a/d Rijn met DJ [naam aanvullen].  

Klik hier voor tickets (donderdag 14 april)

Klik hier voor tickets (vrijdag 15 april)