[afgelast] Bronbeek Festival

Spel en uitdaging in het BronbeekFestival

Op zondag 19 april 2020 van 10.00 tot 17.00 uur is het BronbeekFestival op het landgoed Bronbeek. Vooral kinderen worden uitgedaagd in stoere, speelse en creatieve activiteiten in de open lucht en in tenten.

Zo kunnen ze in allerlei korte creatieve workshops eigenhandig aan de slag. Bijvoorbeeld om een herinneringsbloem maken van klei en glazuur, houten vredesduiven die gemaakt zijn door Bronbeekbewoners versieren, of eigen speelgoed maken met Indonesische materialen. In de knutselbus kunnen ze iets maken van gerecycled materiaal, zoals pallethout, kleerhangers en jampotjes. Je kunt oud-Indische spelletjes spelen of verkleed in sarong of uniform op de foto.

Maar er zijn ook stoerdere dingen te doen, zoals een klimtoren beklimmen, door de jungletunnel kruipen, schieten op doelwitten, en je handigheid testen in een hindernisbaan. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om te vliegen in de F-35, het nieuwste gevechtsvliegtuig van de Luchtmacht, of op een motor van de Marechaussee te zitten. Of te rijden op een antiek militair voertuig.

Voor een feestelijk sfeertje zorgen de swingband Samba Palooza, het Bronbeekkoor en het Reünieorkest Regiment van Heutsz. Wie nog nooit de Potjo Potjo heeft gedanst kan dat nu leren. Nederlandse snacks, maar ook echte Indische hapjes en drankjes ontbreken niet.