Clair Obscur: Classic Meets Metal

CLAIR OBSCUR: CLASSIC MEETS METAL

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀

Clair-Obscur: een techniek in de beeldende kunsten, bestaande uit een sterk aangezette contrastwerking tussen licht en donker.

INFO
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
In 2017 wonnen zowel sopraan Tineke Roseboom als cultureel-podium Astrant de Edese Cultuurprijs. Waar de meeste mensen dachten dat de verschillen niet veel groter konden zijn tussen beide winnaars bleken zij toch veel gemeen te hebben.

Tijdens de eerste editie van Clair Obscur brengen we twee werelden samen: klassiek en metal door de blender!

De avond begint met een voorprogramma van pianiste en zangeres Lavalu: klassiek meets popmuziek.

Het hoofdprogramma staat in het teken van klassieke muziek en wordt verzorgd door Tineke Roseboom (sopraan) en pianist Eric Onnink.

Winterzonnewende draait om ‘heavy’ sounds en de rol die klassieke muziek hierin speelt. Mink Koops (Fluisteraars) en Thomas Cochrane (Dystopia) hebben voor deze avond een exclusief stuk gecomponeerd die ze onder de begeleiding van een volledige band en een speciaal samengesteld orkest ten gehore zullen brengen. Het concept en de teksten komen van de hand van Joris van Gelre (ex-Heidevolk).

Concert met metal én klassiek in Ede:
https://www.gelderlander.nl/ede/concert-met-metal-en-klassiek-in-ede~a372dbc4/

Edese Cultuurprijs 2017:
https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/cultuurprijs

PROGRAMMA
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
■ Winterzonnewende

Het muziekstuk gaat over de periode van het einde van de herfst tot aan het begin van de lente en de betekenis van deze tijd in de folklore van deze streken. Het donkerste moment van het jaar waarin mensen na de oogst weer samenkomen en het begin van een nieuwe cyclus met elkaar en met de geesten van de overledenen inluiden.

■ Tineke Roseboom (sopraan) & Eric Onnink (piano)

Een sopraan met duizend rollen, zo zou je Tineke kunnen beschrijven. In 2012 sloot ze haar studie klassiek zang aan het conservatorium van Arnhem af. Sindsdien is ze een veelgevraagde soliste voor cantates en oratoria, maar straalt ze ook in andere (sub)genres. In 2016 kwam haar solo debuut CD “El Rosicler” uit, met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten.
Als studiozangeres zingt Tineke voor verschillende componisten, voornamelijk game,- en filmmuziek. Zij zingt onder meer voor Hollywood Scoring en componisten als Anne-Kathrin Dern en Klaus Badelt. Daarnaast maakt ze deel uit van internationale ensembles en professionele kamerkoren en is zij frontvrouw van het jaren ’20 salon orkest “Mrs Rose”.

https://www.tinekeroseboom.com/

■ Lavalu

Het nachtelijke dromen van haar vorige programma ‘Solitary High’ zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven. Satie maakt plaats voor Bach.
En Debussy voor Rachmaninov. Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zó de snaren in. Sommige songs kabbelen als een beekje.
Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen: “Ik wil ook liefhebben, nú!!” Met verhit bloed verlaat het publiek de zaal.

https://www.lavalu.nl/

TICKETS
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
■ Jongeren (tot 18 jaar) – 8 euro
■ Regulier – 12 euro
■ Regulier + Voorbespreking*
■ Supporter + Voorbespreking*
■ Ik-Vind-Dit-Heel-Belangrijk + Voorbespreking*

Tickets: https://astrantede.stager.nl/web/tickets/396138

*Voorbespreking vindt plaats een uur voor aanvang en brengt je in contact met de makers van het stuk. Er zal uitgelegd worden wat er precies gaat gebeuren en waarom, maar ook is er ruimte voor vragen.
Aanmelden voor de voorbespreking is verplicht via info@astrant-ede.nl

PARTNERS
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
■ Gemeente Ede
https://www.ede.nl/

■ Akoesticum
https://www.akoesticum.org/

■ Schakel025
https://schakel025.in/

■ Cultuurfonds Ede
http://www.cultuurfondsede.nl/

■ Willemeen
https://www.willemeen.nl/

LOCATIE
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
Akoesticum
Nieuwe Kazernelaan 2
6711JC Ede (Gld)

Akoesticum is een trainingsplek voor muziek-, dans- en theatergezelschappen en voor organisaties en bedrijven die zich graag laten inspireren door een culturele hotspot.

https://www.akoesticum.org/

BEREIKBAARHEID
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
Openbaar Vervoer:
Het Akoesticum ligt naast station Ede-Wageningen en is daarom lopend te bereiken (±3 minuten lopen).

Auto
Wie Google Maps als navigatiesysteem gebruikt, kan Akoesticum (Nieuwe Kazernelaan 2, Ede) hier instellen.

Parkeren
Er is een gratis parkeerplaats aan de achterkant van de Frisokazerne. Volg de bordjes World Food Center naar de parkeerplaats.