De stad klinkt weer- World Piano Day

  Wat hebben we het gemist, en wat fijn dat het er weer is.

De muziek, de klanken, de optredens.

Op dinsdag 29 maart, de 88e dag van het jaar laten we de stad klinken tijdens World Piano Day. Gedurende de dag hoor je vanaf Plein op 3 de mooiste pianoklanken. Live, gespeeld door Arnhemse pianisten.

Van klassiek tot minimal, van jazz tot ragtime.

Kom langs en geniet met volle teugen!

Met onder andere Kirsten Koch, Rabbit&Haas, Erhan Bagcivan, Daniël Tomàs, Jetse de Jong.
Het complete programma volgt snel.

Reserveer een plekje via deze link.

Happy piano day!

Kirsten Koch – Rozet – 12.00 – 12.30 uur

Kirsten Koch studeerde in 2021 aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem in de richting Jazz & Pop. Ze is actief als pianiste in verschillende bands en projecten, maar besteedt daarnaast ook veel tijd aan haar eigen composities. Kirstens muziek laat zich omschrijven als elegant en kleurrijk, met invloeden uit zowel het jazz- als klassieke idioom. In haar werk daagt ze zichzelf uit door ook af en toe iets hards of lelijks te spelen. Dit alles zorgt voor een meeslepende en contrastrijke luisterervaring.Op Wereld Pianodag op 29 maart brengt Kirsten eigen stukken vermengd met improvisaties en interpretaties van stukken ten gehore.

Rabbit&Haas – Rozet – 18.00 uur – 18.30 uur

Klassiek én uitdagend, dat is het pianoduo Rabbit&Haas. Met de focus op 20- en 21ste eeuwse klassieke muziek ontdekken ze onontgonnen klanken.
Het duo van Tamara Laverman en Hanke Scheffer stipt experimentele muziek aan en legt het onder een ander vergrootglas. Met hun interesse naar nieuwe muziek zijn zij altijd op zoek naar spannende wisselwerkingen. Zo gaat hedendaags in gesprek met het klassieke oeuvre.

Erhan Bagcivan – Rozet – 19.00 uur – 19.30 uur
Erhan is geboren en getogen in Arnhem, muzikaal ontwikkeld in Hongarije, Nederland en Italië.

Praten via muziek heeft meer zeggingskracht dan woorden volgens Erhan, daarom spreekt hij via zijn handen, de toetsen en de muzikale verhalen. Een storyteller zonder woorden die je meeneemt langs prachtige klank schappen.

Met een eigen stijl waar de melodieën dromerig en sprookjesachtig klinken. Alsof je een muziekdoosje opent.

Jetse de Jong – Rozet – 20.00 uur – 21.00 uur
Blues, Stomps & Rags – een live luistercollege over de New Orleans Pianotraditie

In coronatijd heeft Jetse nauwelijks stilgezeten: Zijn liefde voor de muziek en geschiedenis van New Orleans heeft hem doen besluiten het eerste boek te schrijven dat deze eeuwenlange piano traditie in kaart zal brengen. Speciaal voor zijn optreden in Rozet op 29 maart vertelt pianoprofessor Jetse de Jong tussen de muziek door over de bijzondere geschiedenis van de New Orleans Piano traditie.

website | instagram

Foto: Matty Maas

Daniël Tomàs – Rozet – 21.00 uur – 21.45 uur


Pianist en producer Daniël Tomàs staat bekend om zijn atmosferische, narratieve pianospel. 

De coronapandemie zorgde er echter voor dat hij niet meer kon optreden en gaf hem daardoor de ruimte om een van zijn grootste dromen na te jagen: het opnemen van een solo pianoalbum.

Daniël vermengt neoklassiek met improvisatie. Doe je ogen dicht en zweef met hem mee naar een onontdekte archipel ergens in het universum. 

Op 29 maart, World Piano Day, lanceert hij zijn nieuwe single.

foto: Robin Wagenaar

website | spotify | instagram