Donnerwetter Day 2018

Details

 
ATTENZIONE Donnerwetter Day 2018 = 19 mei 2018

Festival, releaseparty & (vr)eetfestijn

Nieuwe EP ‘Europamine’ ziet 19 mei het levenslicht

Donnerwetter Day is een bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en weer 100 andere nieuwe ideeën op de derde editie. Tot diep in de nacht! Het jaarlijkse kunstfestival start de derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner. ‘We vieren hiermee onze nieuwe plaat, de creatieve samenwerkingen in 2018 en de vriendschappen die we door het festival hebben opgebouwd. Donnerwetter Day is altijd al een feest van overvloed geweest, dus een flink avondmaal om de god van de roes, Bachhus, te eren kon er ook nog wel bij!’, aldus onzen Rocco Ostermann. 

Kunstenaars, muzikanten en bezoekers proosten en eten samen op zaterdag 19 mei aan lange tafels in de grote zaal van poppodium Luxor Live te Arnhem. Er zijn 100 kaarten voor het startdiner te verkrijgen. Bij deze tickets is de nieuwe EP op 12’’ vinyl en toegang tot het festival inbegrepen. De voorverkoop voor Donnerwetter Day 2018 start aanstaande donderdag 30 november om 12:00u op www.luxorlive.nl.

‘Europamine’ releaseparty op Donnerwetter Day 2018

Het festival is dit jaar, net als de eerste editie in 2016, weer een heuse Donnerwetter releaseparty. Donnerwetter startte onlangs met het project Europamine: een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan brouwen. De eerste halte is net over de grens: België. De Antwerpse producer Staf Verbeeck (dEUS, BAZART, Hooverphonic e.a.) zit achter de knoppen. Het resultaat van deze eerste samenwerking verschijnt op Donnerwetter Day 2018 in de vorm van een 12’’ vinylplaat. Luister de eerste song hier: https://youtu.be/3Wv12MmdFjk

 
Normaal
€15.00
 
Ticket student
€10.00
 
Donnerwetter Day Deluxe ticket
€50.00