Dubbelexpositie jonge kunstenaars

Jonge kunstenaars en fotografen exposeren werk tijdens dubbelexpositie in augustus bij Rozet

Tijdens de hele maand augustus is er uiteenlopend werk van diverse jonge kunstenaars en fotografen te zien in de expositieruimte op de derde etage van Rozet. Deze dubbelexpositie is een samenwerking tussen Rozet, het Arnhemse reïntegratiebedrijf Rouse2Action en de Mediatuin van Willemeen, Jongin Arnhem en Beeldbrengers.

Rouse2Action

Het Arnhemse reïntegratiebedrijf Rouse2Action zet zich al enkele jaren in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of scholing. Binnen hun trajecten staan creatieve triggers zoals tekenen, muziek, schilderkunst en fotografie centraal. Diverse deelnemers vanuit Rouse2Action vertonen hun eigen vrije werk tijdens deze expositie, uiteenlopend van schilderkunst en fotografie tot tekeningen en mixed media.

> Website Rouse2Action
> Rouse2Action op Instagram


Deelneemster Jenny (rechts)
Mijn naam is Jenny, ik ben 33 jaar en ben nu zo’n anderhalf jaar actief bij Rouse2Action. Ik ben altijd al creatief geweest. Bij Rouse2Action ben ik erachter gekomen dat ik schilderen ook geweldig vind. Voor mijn schilderwerken laat ik mij inspireren door de natuur, zon, zee en strand. Ik ben mijzelf aan het ontwikkelen door in verschillende stijlen te schilderen. Mijn schilderijen en fotografisch werk kun je bekijken op mijn Instagram: https://www.instagram.com/creationsbyjenttje/

Mediatuin Willemeen

De Mediatuin van jongerencentrum en subcultureel poppodium Willemeen is een creatieve plek waar jongeren hun creatieve ei kwijt kunnen en zichzelf binnen diverse disciplines van media kunnen ontwikkelen. Van videoproducties tot een podcast tot het maken van een magazine: binnen de Mediatuin is van alles mogelijk.

In samenwerking met de projecten Beeldbrengers en Jongin Arnhem heeft de Mediatuin jongeren de kans geboden om een doorlopende cursus fotografie te volgen. De afgelopen maanden hebben diverse jongeren deze fotocursus gevolgd onder begeleiding van de Arnhemse fotograaf Ruben Lammerts. Tijdens deze cursus werden alle onderdelen van fotografie behandeld, van scherptediepte en compositie tot nabewerking. Tijdens de expositie laten enkele cursisten hun fotografisch werk zien. Het brede thema ‘connectie’ vormt hierbij de rode lijn.

Deelneemster Juliëtte
Hoi! Mijn naam is Juliëtte en ik ben al enige tijd vrijwilliger bij Willemeen. Ik houd mij daar veel bezig met het organiseren van events, het bouwen van decor en het maken van kunst. Sinds enkele jaren fotografeer ik ook graag,  maar ik wist nog maar heel weinig van camera-instellingen en dergelijke. Zodoende ben ik de fotocursus gaan volgen via Willemeen. Een gezellige manier om kennis op te doen! Toen ik te horen kreeg dat het fotografisch werk van de cursus vertoond gaat worden tijdens een expositie, vlogen de ideeën mij al meteen om de oren. Het geknutsel kan beginnen! Benieuwd geworden? Kom dan vooral een kijkje nemen!

> Willemeen Mediatuin
> Jongin Arnhem
> Beeldbrengers