Go Short Arnhem filmfestival

Go Short maakt opnieuw de oversteek naar Arnhem en presenteert i.s.m. Focus Filmtheater het evenement Go Short Arnhem. Een filmfestival voor liefhebbers én regionaal talent. Ontdek het beste wat Gelderland te bieden heeft en bekijk de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films.

Gelders Kort Competitie i.s.m. Gelders DOEK

In de Gelders Kort Competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers.
 

Oscar Shorts – Animation

Go Short brengt jaarlijks een programma met de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) met alle nominaties in de categorie korte animatiefilm van 2023. Natuurlijk inclusief de winnaar: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.
 
Bekijk hier de volledige programma
 

Off The Walls

Go Short organiseert opnieuw de originele en gratis filmroute Off The Walls Arnhem. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds in filmschermen. Wandel mee tijdens deze spannende urban filmroute en bekijk je stad met andere ogen.
 
Klik hier om je in te schrijven.
 
En ook…
 

Family Shorts (4+)

In deze wonderlijke kortjes droomt iedereen van grootse dingen. Van een hongerige hond tot een dromende spin, het heden is niet alles wat ervan gehoopt was en de toekomst kan alleen maar meer brengen. Op naar de sterren! Of misschien zelfs daar voorbij?
 
Bekijk hier de volledige filmprogramma.
 

Comedy Shorts

Hi-ha-hilarisch, rollen over de vloer van het lachen, niet meer bijkomen van het huilen van het lachen. Bij Comedy Shorts staan de Comedy’s in de spotlight!   

In onze huidige wereld is humor broodnodig! Gelukkig heeft Go Short vijf films geselecteerd met uiteenlopende soorten humor. Van slapstick tot ongemakkelijk herkenbaar, van typisch kolder tot puur absurd. Deze films brengen je een lach, zetten je aan het denken en schenken je vooral plezier.  

Waarschuwing voor de inhoud: seks, drugs en/of alcohol misbruik

Klik hier voor de volledige programma.

 

European Audience Favorites

Sinds 2019 organiseren 9 emblematische Europese festivals de European Short Film Audience Award (ESFAA): een selectie van de allerbeste Europese korte films van het afgelopen jaar die door de partnerfestivals worden bekroond met een nationale publieksprijs en op tournee gaan om de titel van favoriete korte film van het Europese publiek in de wacht te slepen.

Tijdens Go Short Arnhem kun je de vier bestbeoordeelde films zien, waaronder de winnaar van de European Short Film Audience Award 2022-23!

Waarschuwing voor de inhoud: kindermisbruik

Bekijk hier de volledige filmprogramma

 

Daily Shots of Shorts

Go Short Arnhem strijkt tijdens het festival ook weer neer in Rozet. Verspreid over het gebouw vertonen we vijf hoogtepunten van de afgelopen paar jaar, van lokale makers tot Oscar-winnaars. Bekijk een voorproefje van Go Short Arnhem en laat je inspireren door de mooiste korte films!

Bekijk hier het volledige filmprogramma.

 

Gelderland Film Meeting

Masterclass: hoe schrijf je een goede regisseursvisie?

Het schrijven van een goede regisseursvisie is een onmisbare vaardigheid voor elke filmmaker. Regievisies zijn essentieel voor het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en het verkrijgen van fondsen. Ze vormen de basis van je succes als filmmaker. Maar wat is een regisseursvisie precies en hoe schrijf je er een?

De Gelderse Film Meeting wordt gevolgd door het filmmakers diner. Schuif aan bij het diner en werk aan je netwerk in de (korte) filmindustrie!

Klik hier voor meer informatie & tickets.