Guus Tangelder Big Band

Met pijn in het hart hebben Guus Tangelder en zijn Big Band besloten om na 40 fantastische jaren het einde van het tijdperk Guus Tangelder Big Band (GTBB) aan te kondigen. Ze doen dit met een uitgebreid slotconcert op zondag 12 mei in de grote zaal van Luxor Live met een aantal gastsolisten die bij de bron van de GTBB betrokken waren: Thijs van leer, Ilja Reijngoud, Vera Westera en Tadjiro Velzel.

Guus Tangelder Big Band

De succesvolle Jubileumtour van de GTBB met het Charivari trio was een van de vele hoogtepunten in het 40-jarig bestaan van het orkest. De Bigband heeft veel concerten met nationale en internationale solisten, componisten en arrangeurs mogen geven in Luxor Live en op vele andere podia.

Programma afscheidconcert

Trombonist Ilja Reijngoud is solist in zijn eigen compositie English Heart, vocaliste Vera Westera zingt onder andere een compositie van Martin Fondse begeleid door haar echtgenoot Jan Stavenuiter op drums, fluitist/organist Thijs van Leer brengt de songs van Focus tot leven in big band arrangementen van Bart Tarenskeen. Voormalig Young Talent Tadjiro Velzel gaat de muzikale strijd aan met Thijs van leer. Guus Tangelder zelf is solist in de Rhapsody voor klarinet en Jazzorkest van Joop van Erven. Daarnaast zullen voormalige GTBB musici spontaan acte de présence geven.

De bezetting van de big band:
Saxofoons/dwarsfluit/klarinet: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem
Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Stegers en Gert Nijenbanning
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Bram van de Glind en Steve Chadwick
Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Taeke Stol en drums Pieter Bast

 
 
 
14:30u 15:00u