HET DEBUUT ’23

Ontdek aanstormend theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. 

Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut groeien uit tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree, Tim Olivier Somer en La Isla Bonita.

‘Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.’
★★★★ De Volkskrant (2022)

‘Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.’ ★★★★ NRC

Wil jij meer weten over hoe de voorstellingen van Het Debuut zijn ontstaan, hoe het is om te toeren met je eerste eigen werk en in gesprek gaan met de makers? Dat kan, want na afloop van Het Debuut ’23 vindt er een nagesprek plaats met de makers. Blijf dus vooral even hangen!

 

Het Debuut ’23 – Aanstormend theatertalent | Via Rudolphi Theater a/d Rijn – Eve Hopkins Zaal (bovenzaal)

tickets