Intouchables (gratis filmvertoning)

Op ma 6 maart organiseren we, i.s.m. Gemeente Arnhem, Vizier en Arnhems hart, een GRATIS voorstelling van de hitfilm Intouchables. Na afloop is er een zaalgesprek met wethouder Inclusie Maurits van de Geijn, directeur van Vizier Carla van Dijk en twee ervaringsdeskundigen over discriminatie. Deze voorstelling vindt plaats i.h.k.v. de bewustwordingscampagne: ‘Discriminatie in het Vizier, meld het hier’. Er worden extra rolstoelplekken gecreëerd in de zaal. Bezoekers kunnen zich hier telefonisch (088 1900 666) of per mail (info@focusarnhem.nl) voor aanmelden.

De Franse feelgood Intouchables was in 2012 een ongeëvenaarde hit. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger (Omar Sy).

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliden moet Philippe, een rijke, witte aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jonge man uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Op het oog de minst geschikte persoon voor de job, maar schijn lijkt te bedriegen. Samen moeten ze een middenweg vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak en ondertussen het hoofd bieden aan een omgeving die hun groeiende vriendschap met gefronste wenkbrauwen gadeslaat.

> Ticketlink vrijkaarten

NAGESPREK

Na afloop van de voorstelling is er een zaalgesprek met twee ervaringsdeskundigen over hun ervaringen met discriminatie op grond van hun fysieke beperking en andere etniciteit. Met wethouder Maurits van de Geijn en Carla van Dijk, directeur van Vizier, praten we over het beleid van Arnhem ten aanzien van het tegengaan van discriminatie en de campagne om het meldpunt discriminatie breder onder de aandacht te brengen en daarmee de meldingsbereidheid te vergroten.

CAMPAGNE DISCRIMINATIE IN HET VIZIER,
MELD HET HIER

Deze gratis voorstelling vindt plaats in het kader van de campagne ‘Discriminatie in het Vizier, meld het hier’. Het doel van deze campagne is het meldpunt voor discriminatie www.vizieroost.nl onder de aandacht te brengen bij Arnhemmers en de toegankelijkheid voor mensen om discriminatie te melden te vergroten. Het melden van discriminatie – als slachtoffer of als getuige – is belangrijk. Want door melding te maken kan professionele hulp worden geboden. Bovendien helpen meldingen om zicht te krijgen op de aanwezigheid van discriminatie in onze stad, op basis waarvan vervolgens gericht actie kan worden ondernomen.

Voel je je gediscrimineerd of ben je getuige geweest van discriminatie? Neem dan contact op met Vizier voor advies en ondersteuning. Dat kan ook anoniem.

Discriminatie in het vizier? Meld het hier: vizieroost.nl.

 

The Intouchables (2011) - IMDb