Inspiratieavond voor jongeren over duurzaamheid en natuur

Ben jij jong, woon je in de gemeente Arnhem en wil je graag meer inspraak over je eigen omgeving als het over duurzaamheid gaat? Kom dan 20 januari naar de online inspiratieavond! Je kunt daar met andere jongeren, de gemeente en lokale organisaties in gesprek over wat voor jou belangrijk is.

De avond begint om 19.15 uur met een introductie van Floor Hogenhout. Floor is op haar 23e al actief in de gemeentepolitiek en vertelt ons over de gemeenteraadsverkiezingen. Hierna gaan we uiteen in groepen om in twee rondes te praten over de volgende thema’s:

 • Jong in Arnhem
  Hoe zou de gemeente moeten omgaan met thema’s als woningnood en openbaar vervoer?
 • Schone energie en klimaatverandering
  Hoe en waar kunnen we in Arnhem volgens jou het beste schone energie opwekken?
 • Arnhem klimaatbestendig?
  Is Arnhem hittebestendig? Of al klaar voor de verwachte wateroverlast? Ga in gesprek over de aanpak die jou het meest aanspreekt.
 • Groene stad
  Hoe kan Arnhem meer biodiversiteit ontwikkelen en hoe belangrijk is natuur in de stad?

De avond gaat van start om 19:15 uur en om 21:00 uur worden de tafelgesprekken afgerond en is er nog tijd om na te borrelen tot 21.30.


Aanmelden voor de inspiratieavond

Je kan je gemakkelijk en uiteraard gratis aanmelden via het online registratieformulier. Geef hierbij ook aan welk thema jij het liefst wil bespreken. De avond is online, maar wees niet bang, het wordt geen dodelijk saaie zoom-sessie. Als het mogelijk is om deze avond fysiek te organiseren, is er een locatie achter de hand. Daar hoor je dan t.z.t. meer over.

Voor opmerkingen of vragen kan je mailen naar info@natuurenmilieugelderland.nl o.v.v. inspiratieavond.