Keti Koti Arnhem

Programma 1 juli

1 juli 2024
12.30

Herdenking 12:30 – 15:30

Tijdens de herdenking kijken we samen naar de live-uitzending van de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden in Amsterdam op groot scherm. Aansluitend zijn er toespraken van o.a. de burgemeester en de commissaris van de Koning. Er is mogelijkheid om na afloop van de herdenking met elkaar in dialoog te gaan.

GRATIS ENTREE, WEL AANMELDEN
Op zaterdag 1 juli vindt Keti Koti plaats in Musis. Deze dag bestaat uit twee delen, de herdenking en de Prisiri (viering). De toegang is gratis maar je moet je voor beide onderdelen wel apart aanmelden om te kunnen deelnemen.

Om iedereen die hierbij aanwezig wil zijn een zitplaats te kunnen bieden is het noodzakelijk om een plaats te reserveren.

Programma Herdenking
12.30 uur Inloop
13.00 uur Opening met diverse sprekers
14.00 uur Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden
15.15 uur Nagesprek
15:30 uur Verwachte eindtijd

Meld je aan voor de herdenking >>


Prodo Waka

Verzamelen vanaf 15:00 en vertrek om 15:30 vanaf Rozet, aankomst rond 16:15 bij Musis.

Een kleurrijk en levendige wandeltocht, geïnspireerd op de Surinaamse traditie van de ‘Bigi Spikri’. Door mee te lopen met de Prodo Waka geef je uiting aan het belang van de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. De stoet zal worden begeleid door een Brassband die voor swingende muziek zal zorgen. Verzamelen bij Rozet (Waterlooplein). De optocht eindigt bij Musis.

Meld je aan voor de Prodo Waka >>


Prisiri – Vieren 15:30 – 22:00

Vanaf 16.00 barst het Keti Koti Festival 2024 los! Er zijn verschillende activiteiten, dansoptredens en optredens van een DJ en verschillende bands! En ook kinderen kunnen zich vermaken tijdens het Keti Koti Kinderfestival. Er is voor iedereen iets te doen en er zijn diverse stands met de heerlijkste gerechten aanwezig.

Bij dit onderdeel hebben we een pay-what-you-want-constructie. Als je een kaartje kunt betalen stellen wij dat zeer op prijs. Op deze manier houden wij het programma toegankelijk en kunnen wij het ook gratis aanbieden voor mensen met minder bestedingsruimte. De opbrengst gaat naar de stichting Comité 30 juni | 1 juli.

Het belooft een dag vol cultuur, herdenking en viering te worden tijdens het Keti Koti Festival in Arnhem. Kom en vier mee op 1 juli 2024!

Meld je aan voor de viering >>


Reizende expositie Erfgenamen van Esperanza in de Ontvangstfoyer

De reizende expositie ‘Verstopt verleden onderzocht – Erfgenamen van Esperanza’ is tijdens Keti Koti doorlopend te bezoeken van 12:30-21:00 in de Ontvangstfoyer.

Wetenschappelijk onderzoek naar slavernij op Curaçao is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een goede zaak, want veel informatie over slavernij ligt nog verstopt in archieven, verhalen, oude gebouwen en archeologische resten. De interactieve expo is onderdeel van het project Erfgenamen van Esperanza en laat wetenschappelijke onderzoeken zien die nieuwe inzichten hebben gegeven over slavernij op Curaçao. Loop langs de expo, doe mee aan een creatief onderzoek en speel samen met ons een educatief spel. Vanaf 12 jaar!

Wil je meer weten over het project Erfgenamen van Esperanza?
Bezoek www.erfgenamenvanesperanza.com voor meer informatie.