KNARS in Luxor Live

Met hun mix van breakbeat, garagepunk en drum’n bass invloeden sloopt de band KNARS (voorheen Knarsetand) festivals en haalt de ene positieve recensie na de andere binnen. Er wordt achter de schermen al een tijdje geschaafd en gesleuteld aan een nieuw album. En hoewel de band, geformeerd rond frontman en artistiek leider/producer Martijn Holtslag, al een jaar lang nieuw materiaal live speelt verschijnt het nieuwe album ‘From the Madhouse’ pas op 5 oktober. KNARS slaat met het album een nieuwe weg in en is harder en rauwer dan ooit tevoren.

Zelfs het buitenland loopt al weg met de band, zo tourde de band al in Hongarije, Frankrijk en werd opgepikt door Amerikaanse muziekblogs. Denk aan: harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten, en vooral, muzikaliteit, want alhoewel dance muziek, wordt de muziek door een 7 koppige band, inclusief 2 blazers, live gespeeld. Optredens van KNARS zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug.

Referenties die al snel worden genoemd zijn The Prodigy, Pendulum en Rage against the machine. Maar KNARS heeft vooral een eigen sound die alles kapot maakt.