Kroese presents American Aquarium – Luxor Live

Kroese Presents! De uit North Carolina afkomstige, alternatieve countryband American Aquarium, keert na een succesvolle show in 2017 terug naar Luxor live. Op 1 juni van dit jaar brengt de band een nieuw, door americanaheld John Fullbright geproduceerd album uit, dat daarmee gelijk potentieel één van de belangrijkste alt.country-albums van het jaar is.

De vijf muzikanten van American Aquarium maken fraaie altcountry, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams Whiskeytown, en is doorspekt met huilende pedalsteel gitaren. De kenmerkende verhalen van zanger en frontman BJ Barham zijn zowel zeer persoonlijk als herkenbaar.

Het nieuwe album Things Change werd door de Grammy-nominated singer-songwriter John Fullbright geproduceerd en bevat bijdragen van americana artiesten als John Moreland en Jamie Lin Wilson. Het wordt uitgebracht op het New West label waar ook bands als Daniel Romano, Justin Townes Earle en Ben Miller Band bij zitten. De eerdere albums van American Aquarium werden op eigen kracht verkocht en zorgden al voor erkenning in de juiste scene; op het komende album hoor je het beste van de band tot nu toe. Bj Barham deelt zijn persoonlijke ontwikkeling met de luisteraar, waagt zich aan maatschappelijke thema’s en laat ruimte over voor een stukje hoop.