Legendary Albums Nirvana Unplugged

Een ode aan het wereldwijd meest intieme en geliefde album van Nirvana.

Onder leiding van zanger-gitarist Jan de Witte (3JS) en met regie van Aike Dirkzwager blaast de Legendary Albums Live band dit legendarische album een eigen leven in. Verwacht de rauwe en kwetsbare uitvoering van o.a. The Man Who Sold The World, Polly, Heartshaped Box en vele andere bekende nummers. Kippenvel gegarandeerd!

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van hun roem en in datzelfde jaar werden ze uitgenodigd om op te treden in de serie ‘Unplugged’ van MTV. Legendary Albums Live presenteert onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de moderne  rockgeschiedenis. Een avond Nirvana, waarin naast het indringende levensverhaal van Cobain ook de hits van ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ als ‘Smells Like Teen Spirit’ een plek verdienen.

Op 18 november betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. Naast eigen werk speelden ze ook covers waaronder David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’, dat naadloos paste bij de toon van de rest van de show – uitgekleed, rauw en emotioneel geladen. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou het optreden van Unplugged een van Nirvana’s laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle, wat het tragische einde betekende van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig.

Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) wordt geflankeerd door actrice/ celliste Esther Lindenbergh. Zij excelleerde afgelopen jaar onder meer op De Parade met een stuk over Frieda Belinfante. Deze ‘one woman musical’ vertelt het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber en de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde. De Volkskrant was er lyrisch over.

► Dit concert heeft alleen vaste zitplaatsen.

Wo 24 april 2024 – 20:00

Musis, Muzenzaal

Ticketprijs inclusief servicekosten.
 

Prijzen vanaf

  • Zitplaats€ 30,50

Programma

  • Deuren open19:00
  • Aanvang20:00
  • Verwachte eindtijd21:30