[afgelast] Massada LIVE! in Arnhem

Latijns-Amerikaanse ritmes, percussie-rock en latin-rock in een Moluks jasje: dát is Massada! De Nederlands-Molukse band introduceerde een nieuwe sound in Nederland met opzwepende ritmische muziek. Dans en zing mee met Latin Dance, Sajang é en vele andere bekende nummers!

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de jaren 70 de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht.

Door hun spectaculaire optredens onder andere op Pinkpop en Java Jazz festival kregen ze lovende kritieken in delen van Europa en Azië en maakte de band hun live reputatie waar. Zelf benoemen ze hun muziek als Latin Rock/ Percussion Rock.
Een van hun nummers; Sajang E is het enige Maleis/ Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitparades heeft mogen betreden.

“Massada brengt unieke muziek wat geen kopie is van buitenlandse voorgangers. De muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Bij deze band staat kwaliteit voorop. “ – Citaat bij de uitreiking van de Conamus zilveren Harp.