MaYaN + Visions of Atlantis in Luxor Live

MaYaN is de symfonische deathmetalband van gitarist/ zanger Mark Jansen, die ook de oprichter is van Nederlandse bands After Forever en Epica is. De als studioproject begonnen band is uitgegroeid tot een ware supergroep in het genre; de leden van MaYaN speelden in bands als Epica, Delain, Nightwish, Skullsuit, Stream of Passion, After Forever, Orphanage, Celestial Season, ReVamp, Firewind en Symmetry.

MaYaN
Eind 2018 kwam het derde album getiteld Dhyana uit, waarmee ze de toch al indrukwekkende eerdere albums mee wisten te overtreffen! Voor dit afwisselende album werd het City Of Prague Philharmonic Orchestra ingeschakeld, een wereldwijd bekend orkest dat filmmuziek opnam voor diverse grote films maar ook eerder samenwerkte met bands als Dimmu Borgir. Ook voor de liveshows werd de bandbezetting verder versterkt. MaYaN is verrassend, gevarieerd, energiek, melodieus, complex en bombastisch tegelijk!

– Grunts: Mark Jansen – George Oosthoek
– Clean male vocals: Adam Denlinger / Henning Basse (special guest)
– Clean female vocals: Laura Macrì – Marcela Bovio
– Keyboards: Jack Driessen
– Guitars: Frank Schiphorst – Merel Bechtold / Arjan Rijnen (backup) / Jord Otto (backup)
– Bass: Roel Käller
– Drums: Ariën van Weesenbeek

Visions of Atlantis (support)
Het Oostenrijkse Visions of Atlantis verzorgt deze avond het voorprogramma! Met een unieke mix van symfonische composities en power-metal neemt de band je mee naar een vergeten wereld van mythes en legendes. In de metal-scene staat deze band bekend om hun sfeervolle liveshows en de verbluffende vocale kwaliteiten van de leadzanger en zangeres; zoals ook te horen is op het onlangs uitgekomen live-album.