MDC ( Millions Of Dead Cops / USA) + Neuroot + Forbidden Wizards + Chauffeur

Alweer de vijfde oplage van het Arnhem Punk Fest!

Een editie die dit keer in het teken staat van het bezoek van MDC (USA) aan Arnhem in het kader van hun Europese tour.

De allereerste keer dat MDC in Arnhem speelde was in de Stokvishal in december 1982 ( samen met Neuroot) toen zij in Nederland bleven hangen na hun support voor de Dead Kennedys op hun legendarische optreden op 05 december 1982 in Paradiso. In de periode 1984-1990 speelde MDC een keer in de eerste Goudvishal én in de tweede Goudvishal. Zij waren een van de eerste Hardcore bands uit de USA die de oversteek maakte. Ook waren zij van meet af aan een van de meest ‘politieke’ bands uit de USA, een verdienste die niet dik gezaaid was bij de meest bands uit hun land. Dit is ook te horen bij de ‘spoken word’ opening van zanger en oprichter Dave Dictor over racisme in Amerika (“racism is as American as apple pie”) van de eerste Goudvishal live LP .

Chauffeur (Arnhem)

Deze jonge Arnhemse tweemansformatie komt met een mengeling van post-hardcore, emo, punk, alternative en noise . Dynamisch, explosief, rauw en zonder opsmuk; zwaar, dreigend en vol onderhuidse spanning.

Forbidden Wizards (Rotterdam)

De ‘Frank Zappa’ van de NL Punk scene, onnavolgbaar power trio rond broer en zus Amber en Ross MacLean, waarbij Amber leadzang en gitaar voor haar rekening neemt en Ross de bas. Uit Rotterdam

Neuroot (Arnhem)

Voormalige Goudvishal huisband. Politiek punk power trio in de klassieke betekenis, bezig aan hun tweede jeugd en leg. Keiharde D-beat crossover met politieke teksten van deze Arnhemse 1980’s OG punk pioniers en drijvende kracht achter o.a. de eerste Goudvishal en het Arnhem Punk Fest. Ook al van de partij in december 1982 in de Stokvishal bij het allereerste optreden van MDC in Arnhem

M.D.C. (USA)

MDC is an American punk rock band formed in 1979 in Austin, Texas, subsequently based in San Francisco, and currently Portland, Oregon. Among the first wave of bands to define the sound and style of American hardcore punk, MDC originally formed as The Stains;[2] they have periodically changed the meaning of “MDC”, the most frequent being Millions of Dead Cops. The band’s lyrical content expresses humanist political views and has proven influential within the punk subculture.

Dj Vleertje

De gehele avond wordt aan elkaar gedraaid door Dj Vleertje, die geen hoek van het genre onbezocht laat.

Klik hier voor de ticketverkoop.