Mimetheater sprookje in het Sprookjesfestival

Vrijdag 29 oktober 19.30uur – Zaterdag 30 oktober 16.00 + 19.00uur – Zondag 31 oktober 13.00 + 16.00uur 

in De Plaats theater – van Oldenbarneveldtstraat 94-15 (bij Transformatieplein) Arnhem Kaarten € 7,50 of € 10,00 online via QR code of aan de deur bij aanvang indien plaats.

Walking Faces performance group – Mime theater  – Op de site https://mimeoost.walkingfaces.nl is alle info en qr code voor reserveringen te vinden.

Si ça tombe…betekent feitelijk als het valt, maar is ook een gezegde Si ça tombe… ça tombe bien! En betekent dat als het valt het toch goed afloopt – alles komt goed.  

Het is een speciaal mimetheater eigentijds sprookje: language no problem, het is MIME en beslist een sprookje van deze tijd. Het is een grappige voorstelling vol acrobatiek, slapstick, object-spel en live cello muziek. 

Een oudere man bouwt een huis met palen. Er is een postbode met een pakket en een jongere vrouw komt op bezoek. De man bouwt een eigen plek voor zichzelf maar hij wil ook contact. 

De cello speelt Bach en alles lijkt rustig en in orde zoals ’t hoort. Als het bezoek langskomt verandert het evenwicht en wordt alles anders. Ook het huis dat eerst vast stond, begint een eigen leven te leiden. 

Of gebeurt dat alleen in de gedachten van de man? Een eigentijds fysiek sprookje met veel tuinkabouters, een pedaalemmer met verrassingen, een kruiwagen en nog veel meer. 

 

Artistieke leiding: Sjoerd Schwibettus & Emmy Chau, Regie: Marjet Boek, Mimespel: Sjoerd Schwibettus en Anoushka Wielink, Cello: Joost Nijsten; compositie: Sarah Walder, 

Installatie-beeld: Emmy Chau, Techniek en postbode: Jort Schoenmaker, Productie: Pauline Fokkelman. Lied Kabouters: Arnold Veeman; Foto Fokke P de Boer. 

 

De voorstelling is mede financieel ondersteund door #Fonds Podium Kunsten en #PBcultuurfonds 

Walking Faces maakt ‘lijfelijke poëzie’ vanuit,mime, moderne dans, en beeldende kunst. De voorstellingen worden in binnen- en buitenland gespeeld. Mime Oost verzorgt een upgradersopleiding voor mime theater 

en doet onderzoek naar de lichaamsuitdrukkingen en emoties i.s.m. Universiteit Osnabrück.