Nacht van de Mode 2023

NVDM ’23

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt wederom de Nacht van de Mode plaats in het Modekwartier. In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt in de straten van Klarendal.

Voor 2023 kiezen we voor het thema ‘Kleur-rijk’, kleurrijk betekent voor ons als creative ondernemers diversiteit, inclusie, participatie, samen kleur geven aan de wijk en de samenleving. We maken hiermee graag de verbinding van onder naar boven in de wijk en de verbinding met de bewoners van Klarendal.
Om dit te vieren gaan we een heuse ‘trouwerij’ organiseren in het Modekwartier tijdens Nacht van de Mode. Alle ondernemers samen maken er voor het bruidspaar een kleurrijke avond van!

Nacht van de Mode start met een Feestelijke opening; de kleurrijke trouwerij van Kayleigh en Tim op het podium kruising Klarendalseweg/Akkerstraat om 19.00 uur. Het kleurrijke paar wordt in het echt verbonden door voormalig wethouder Ine van Burgsteden.

De verschillende onderdelen van de trouwerij die avond vind je in bijgaande plattegrond.


Activiteiten NVDM’23

Tijdens Nacht van de Mode ligt in de vooravond de nadruk op mode en de creatieve ondernemers. Loop door de straten en laat je verrassen, zowel in de winkels als op de stoep. Later op de avond wordt dit aangevuld met (live) muziek bij de horeca.

Een greep uit verdere activiteiten in de wijk zijn:

Kunst en mode exposities/presentaties

Galerie-gang X neighbourhood toont de kunst van kwaliteit

De unieke collectie herenmode is met toewijding samengesteld en toont bijzondere nuances. Dit in combinatie met een serie portretten die John Ebben voor Nacht van de Mode maakte van ondernemers in het Modekwartier. Bekijk deze in galerie-gang en ga op zoek naar hun namen; je maakt kans op een portret van jezelf.


Bij Plaatsmaken is er een opening, poëzievoordrachten en kan je meedoen aan het project Tent vol gedachten.

20.00 – 23.00 tentoonstelling Altered Breath met werk van Marijn van Kreij, Astrid Nobel, Bernice Nauta en Muge Yilmaz.

20.00 – 21.00 uur dichters Ananda Serné, Dorien de Wit, Hannah van Binsbergen en Vicky Francken dragen voor uit Zevenblad#4.

19.00 – 21.00 uur Tent vol Gedachten.

Adres: Klarendalseweg 82 A, Open 19.00 – 23.00 uur, www.plaatsmaken.nl


Servitex: Buiten de Lijn tekeningen

Wat gebeurt er als we onze creativiteit buiten de lijnen laten lopen en ons laten inspireren door de vormen en kleuren in het leven om ons heen? Met haar geprinte posters en originele kunstwerken vangt Eline speciale herinneringen in persoonlijke lijntekeningen. Ontdek vanaf 20:00 uur de collectie kleurrijke en minimalistische tekeningen in het pand van Servitex.

Adres: Klarendalseweg 400.


Demonstraties, Workshops en zelf doen en kopen

De kunst van het mouleren: Op diverse podia langs de Sonsbeeksingel en het eerste deel van de Klarendalseweg kunt u kennismaken met de kunst van het mouleren. Diverse ondernemers en disciplines gaan aan de slag met deze techniek “moulage”. Op etalagepoppen is een fashion design gemaakt. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van  (rest) stoffen, circulaire mode en zelfs van papierpulp. De designers gaan zich uitleven met de verschillende materialen en zullen verrassende beelden laten zien.

Verder kunt u genieten van een fashion tentoonstelling van Haagse academie studenten ter hoogte van Froufrou’s aan de Sonsbeeksingel.


Begane Grond: bij Begane Grond, het modewarenhuis van Klarendal, vind je kleding en accessoires van diverse ontwerpers onder de bezielende leiding van Mirte Engelhard en Annet Veerbeek.

Patrick Hiemstra werkt onder Studio HIEM als ontwerper, stylist en illustrator in de BG. En dit laatste komt hij tijdens de nacht van de mode voor jullie doen. Hij zal live illustraties maken van jou  en je outfit in zijn herkenbare, modische, karikaturistische stijl!

Je vindt Patrick voor de winkel van Begane Grond van 19.00-22.00 uur.
Adres: Klarendalseweg 476


Workshop upgrade je T-shirt Bolder&Wolf
Tijdens deze workshop  helpt Bolder je met het ontwerp en Wolf maakt er samen met jou je unieke coole print op. Je kunt je eigen T-shirt ( gewassen dus niet nieuw) meenemen dan kost de workshop € 35, als je bij ons een T-shirt uitkiest betaal je voor onze workshop € 45.

Adres: Klarendalsweg 137, tijd: 19.00 tot eind, opgeven workshop bij Wolf 0654331186.


Edelsmid Victor Tijssen; dit jaar zijn de deuren geopend om vrijblijvend te brainstormen met de goudsmid voor een uniek sieraad. Maar ook een reparatie aan een geliefd sieraad of het vermaken of omsmelten naar iets nieuws om weer met plezier te dragen.

Uit de gemaakte sieraden van afgelopen twee jaar hebben ze een selectie gemaakt van drie stukken en deze laten illustreren door tattoo artiest Andy Drissen alias Zert-one. Dit drieluik hebben ze eenmalig, vijftig maal hoogwaardig laten drukken op shirts. Het monogram logo van de zaak is op de voorzijde geborduurd met het drieluik op de rug.


Arnhemse klei & glazuurwinkel, doorlopend demonstratie pottenbakken door docenten van het Arnhems keramiek atelier. En doorlopend: schoteltje decoreren met glazuur.+/- 1 uur, € 19,95 inclusief verzending achteraf.
Kom even relaxed, creatief bezig zijn en decoreer een schoteltje/tea tip in je eigen stijl. Diverse kleuren glazuur, penselen en een enthousiaste docente staan voor je klaar!

Adres: Hoek Sonsbeeksingel-Hommelseweg.


Bij de Incubator zit een bont en bijzonder “gezelschap” aan een lange mooi gedekte tafel. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en selfies maken met de bijzondere “gasten” die hier zijn, allemaal uiteraard in het thema van de kleurrijke trouwerij…….laat je verrassen.

Adres: aan de Sonsbeeksingel 147.


Studio Lolang: Bij STUDIO-LOLANG zal ik een kleine vintage/2e hands kledingmarkt organiseren.  Vanaf 19.00 tot 00.00u.

Adres: Klarendalseweg 456.


Muzikaal intermezzo onderweg

Podium programma van Caspar op podium bij de Akkerstraat vanaf 20.00 uur.


Blockparty van Ilmatic op het Kazernerplein op 10 juni vanaf 19.00 uur met DJ’s, live acts en dance acts:
– 19.00 uur Ivo Quest
– 19.45 uur DJ Phonc
– 20.30 uur Ginovation
– 21.30 uur DJ Style
– 22.15 uur Dance act
– 22.45 uur DJ Ivo Statinski


Muzikaal programma op het Hollandplein georganiseerd door Bouwspeelplaats de Leuke Linde en Jeugdcentrum Vogelwijk. Talentenshow voor kinderen vanaf 18.00 uur. Volwassen programma vanaf 20.30 uur.

Adres: ter hoogte van Klarendalseweg 155.


Podium programma bij de Groene Huiskamer ter hoogte van Zuijders en de Bakbar vanaf 20.00 uur.


Okimono presenteert i.s.m. Spijkerrok en Luxor Live de 9-koppige Arnhemse ska-sensatie Ronny Skanks en illuster DJ-duo Clojo en Raynaey.

Adres: Sonsbeeksingel 117.


ALLÉE ON DANSE – 20.00 – 00.00u; Let’s dance bij ABC Libertas!

In de ALLÉE (steeg) naast ABC Libertas gaat de swing aan en de muziek hard!

Music van DJ’s Ivy Knock & Nat Moon


Molen de Kroon, Klarendalse Molen; hier is live muziek, zijn er rondleidingen in de molen en de molenwinkel is geopend. Uiteraard is ook het terras geopend voor hapje en drankje.


Nacht van de Mode 2023 is mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem en Ondernemersfonds Arnhem. Met dank aan: De Kempenaer Advocaten.
Mede in samenwerking met: Promosign reclame, Lampionwebshop en alle ondernemers van het Modekwartier.