Panelgesprek: Young Adult in het literatuuronderwijs

Op vrijdag 1 maart organiseert Rozet samen met Boekhandel Het Colofon een panelgesprek over het Young Adult-genre. Wij nodigen alle docenten, onderwijsmakers, bestuurders, boekenambassadeurs, leeslijstfanaten, leesbevorderaars en andere geïnteresseerden uit om hierbij aanwezig te zijn.  

Regelmatig wordt gezegd dat jongeren niet lezen. Is dat zo? Jongeren lezen wel, maar vaak niet wat op de boekenlijst van school staat. Populair zijn young adult-, romance- en fantasyboeken, voor deze genres is in het onderwijs weinig aandacht. Online heb je community’s als ‘Booktok’ en ‘Bookstagram’ waar auteurs en jonge boekenliefhebbers elkaar vinden, hun leesdoelen delen, boeken promoten en leestips uitwisselen. 
 
Het lijkt het ons goed om jongeren, docenten, schrijvers en deskundigen zelf aan het woord te laten en middels een paneldiscussie bij te dragen aan een grotere bekendheid met de genres die jongeren graag lezen. 
Deze paneldiscussie vindt plaats op vrijdag 1 maart van 19.00 tot 21.00 in Rozet, met deskundigen uit het (literatuur)onderwijs en populaire YA-auteur Rima Orie. 

De sprekers 
Voor de pauze vindt het panelgesprek plaats met een selectie van docenten van verschillende Arnhemse middelbare scholen, YA-auteur Rima Orie, boekverkoper Natasja Buitink, middelbare scholier Nikki en bookfluencer Paula Heeger (Paula Leest). Na de pauze verzorgen hoogleraren Jeroen Dera en Linda Ackermans (experts op het gebied van literatuuronderwijs en young adult-literatuur) de nabespreking van het panelgesprek. En gaan ze in op de vragen en opmerkingen van het publiek. 

Praktische informatie 
vrijdag 1 maart – 19.00 – 21.00 uur – Rozet Centrum, Kortestraat 16, Arnhem. 
De avond is vrij toegankelijk. Graag aanmelden door te mailen naar bestel@hetcolofon.nl 

Poster panelgesprek YA 1 3 2024